Zvezde umrle u paklu droge

„Umri mlad i budi lep leš“ je čuveni buntovnički slogan koji je nastao polovinom 20. veka. Neke od domaćih zvezdi, živeći burnim životom, potrudile su se da ga pretoče u stvarnost. Nakon toga, otišle su u legendu. Ovo su samo neki od njih…

Od vremena od kada je droga ušla u našu zemlju, i problemima koje imaju javne ličnosti sa narkoticima samo se šaputalo, tako da su posle mnogih izenenadnih smrti po pravilu usledili šok i zaprepašćenje rodbine, poznanika i kompletne javnosti.

Mnogi od javnih ličnosti koje su nas prerano napustile su imale probleme i sa drugim bolestima, pa je smrt nastupila od komplikacija prouzrokovanih veoma teškim stanjem u kome su se nalazili.

Ovo su samo neke od poznatih ličnosti za čiju se smrt vezivala upotreba narkotika.

SonjaSavic
Poslednja u velikom nizu poznatih ličnosti u Srbiji koje su umrle od posledica konzumiranja narkotika je glumica Sonja Savić. Ona je preminula 2008. godine, u 47. godini od prekomerne doze narkotika. Komšije, nekada jedne od najtalentovanijih srpskih glumica, tvrdili su da u njenom stanu nije bilo nameštaja, spavala je na dušeku na podu, a svuda okolo bili su razbacani upotrebljeni špricevi.

margita

Rok heroina, svestrana muzičarka, svojevremeno članica Beogradske filharmonije, Margita Stefanović, umrla je u 43. godini, u veoma teškim uslovima. Iako je bila jedna od najpopularnijih rok muzičarki, umrla je u najgoroj bedi, kao stanar Doma za nezbrinuta lica na Voždovcu.

Dušan Pekić Pinki
Dušan Pekić Pinki, poznat po ulozi u kultnom filmu „Rane“ preminuo je u snu 2000. godine dok je bio na odsluženju vojnog roka. Iako je hteo da upiše Akademiju i postane glumac, uloga u legendarnom filmu Srđana Dragojevića mu je ostala jedina.

RajkoKojic
Rajko Kojić, gitarista “Riblje čorbe”, takođe je imao problema sa heroinom, i umro je u teškim materijalnim uslovima. Preminuo je u Beogradu, 12. aprila 1997. godine a sahranjen je u rodnom selu Jarkovcu.

ipedrums_thumb1
Ipe Ivandić, bubnjar „Bijelog dugmeta“ hapšen je zbog posedovanja droge, a umro je pod misterioznim okonostima – bacivši se sa šestog sprata beogradskog hotela Metropol 13. januara 1994. godine.

Goran Čavajda Čavke
Goran Čavajda Čavke, bubnjar „Električnog orgazma“ umro je nakon dugogodišnjeg konzumiranja narkotika 1997. godine.

rodja raicevic
Rođa Raičević, pevač narodne muzike, 2001. godine je pronađen mrtav u jednom beogradskom stanu. Njegova smrt je bila veliki šok za mnoge njegove kolege. Lekari su konstatovali – predoziranje kokainom, što je pokazalo da na narkotike, koji su se uglavnom vezivali za rokere, nisu imuni ni narodnjaci.

Dino-Dvornik
Dino Dvornik, kralj „fanka“ umro je u 44. godini 2007. godine. Toksikološki nalaz pokazao je da je umro od kombinacije tableta za smirenje, protiv bolova i antidepresiva.

Davor Bobić Moskri
Davor Bobić, poznatiji kao Moskri, kultni član beogradske hip-hop grupe Prti Bee Gee, preminuo je u 28. godini 25. avgusta 2005. godine u ranim jutarnjim časovima u Beogradu. Ostaće upamćen kao jedan od zaštitnih znakova domaće rep scene na početku 21. veka.

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273