Zulfikarpašić i Hadžimanov otvaraju pariski džez festival

Muzičari Bojan Zulfikarpašić i Vasil Hadžimanov, koncertom u pariskoj dvorani „Carreau du Temple“ 5. novembra, otvoriće festival „Jazzy Colors“.

Zulfikarpašić i Hadžimanov prvi put su nastupili zajedno u februaru, a potom održali još dva koncerta u oktobru, u Kolarčevoj zadužbini i u novosadskoj Sinagogi.

Za nastup u Parizu pripremili su zanimljiv repertoar, sastavljen od njihovih autorskih kompozicija i poznatih dela moderne muzike.

Gosti na koncertu će biti producenti Rahmanee i Uce, koji su nastupili i na njihovom koncertu u februaru u Beogradu.

Zulfikarpašić i Hadžimanov imaju iza sebe bogate i uspešne karijere, nekoliko autorskih albuma, saradnju sa mnogim svetskim imenima džez i moderne muzike i poznati su, između ostalog, kao muzičari koji su postavili standarde mešanja modernog džez jezika sa balkanskim muzičkim nasleđem.

Realizaciju koncerta u Parizu pomogla je Turistička organizacija Srbije, koja ovom prilikom promoviše u Parizu najzanimljivije festivale u Srbiji.


Izvor: RTV


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273