Željkova magična „Zvezda“

Pop pevač i kompozitor na Pančevačkom putu snimao spot za pesmu sa novog albuma

Pop pevač i kompozitor Željko Joksimović u ponedenjljak je u jednom studiju blizu Beograda snimao spot za pesmu „Zvezda“ sa novog albuma, šestog u karijeri. Crnu scenografiju u ogromnom zdanju, gde je novinarske ekipe dočekao jedan od najpopularnijih muzičara u regionu, osvetljavale su sijalice, nalik zvezdama koje su noću posute nebom. Za razliku od prethodna dva spota za pesme „Dama“ i „Isto je“, koji su inspirisani barokom, ovaj video-klip je potpuno drugačiji. Prema Željkovom svedočenju, „Zvezda“ je nastala za dva minuta i od prvog trenutka je zračila posebnom magijom.

Očekujem da će i ovaj spot biti poseban i da će na pravi način dočarati pesmu – rekao je za „Novosti“ Joksimović. – Prethodna dva inspirisana su slikom sa omota novog albuma i na taj način uveli publiku u celu priču i ono što sam želeo da kažem novim pesmama. Budući da se „Zvezda“ sve više sluša, bilo je logično da snimimo spot i za nju.

Kada je Željkova ćerka Mina čula kompoziciju, rekla mu je da nikad ništa bolje nije napisao. Ali, dugo ju je „brusio“, kako bi zvučala kao na albumu.

Čim sam završio pesmu imao sam utisak da čujem i tekst koji nisam umeo da napišem – ispričao je Željko. – Kao da čujem – vidi ovu zvezdu… Tekstopisci vole kad autor čuje neke reči, to im olakša posao. Ali kad misliš da je pesma gotova, nekad baš tu počne. Kao neukroćena goropad. Ne da se. Lošim miksom i aranžmanom može da izgubi magiju i energiju. Meni se to desilo za „Zvezdom“. Demo snimak je bio odličan i u miksu je morala je da bude još bolja. Mučio sam se, radio, krotio, menjao. Sada kada je čujem, uživam koliko je magična.

Promocija novih pesama i spotova uvod je u veliki solistički koncert koji će Joksimović održati 11. decembra u „Kombank areni“, posle osam godina. Željko se uveliko sprema za beogradski spektakl, koji će biti poseban u svakom smislu:

Za ovaj koncert se pripremam već nekoliko godina, budući da dugo nisam pevao u „Areni“. Promotivnu turneju počeo sam u avgustu koncertom na stadionu u Banjaluci. U međuvremenu je bilo još nekoliko nastupa, jer sam želeo da za beogradski koncert budem sigurniji i uigraniji. Nekako je logično da u Beogradu napravim najveću produkciju ikada. Pored pesama sa novog albuma, pevaću i stare hitove, a publika će imati priliku da čuje i deo projekta „Balkan bazar“, koji još nisam predstavio u celosti. Biće vrlo zanimljivo.

Autor: S. Dobrosavljević
Foto N. Skenderija
Izvor: Novosti


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273