Željko Joksimović oduševljen: Kapa dole Van Goghu, poslušajte „Lud i ponosan“

Slušaoci nacionalnog Radija S danas su imali priliku da premijerno čuju kako je rok sastav Van Gogh obradio Joksimovićevu deset godina staru pop numeru „Lud i Ponosan“, a sve u okviru najvećeg radijskog projekta „Zvezde pevaju zvezde“.

Akteri ovako jedinstvene obrade kažu da je ovo za njih novi muzički izazov. Iako su često koncertno zauzeti, kažu da je ova najveća radijska ideja do sada, ideja Radija S i njih iznenadila i pokazala im da mogu da sviraju nešto drugačije: „Ovo je upliv u potpuno drugačiji stil. Vrlo izazovna avantura za grupu Van Gogh gde zapravo pesma nema granicu. Dobar tekst, dobra pesma na jedan potpuno drugačiji način i treba da postoji. Željko to radi na jedan svoj način, grupa Van Gogh na svoj način. Željko je veliki umetnik i to radi na jedan zaista poseban način. Ali, mi smo sada pesmu prilagodili nama„, rekao je uvek intrigantni Đule Van Gogh.

12065825_1069154139791920_4356708039486169072_n_1000x0

Na ceo projekat „Zvezde pevaju zvezde“ reagovao je i Željko Joksimović koji je među prvima preslušao pesmu Lud i ponosan u verziji našeg najvećeg rok sastava današnjice, Van Gogha: „Čuo sam pesmu. Skidam kapu Đuletu, Van Goghu i ekipi Radija S. Ovo zvuči odlično. Volim kad se u našem poslu, u državi u kojoj živimo, dešava nešto što je originalno. Dešava nešto iza čega stoje ljudi, iza čega stoje umetnici, iza čega stoje i velika organizaacija i da kažem, ne baš tako lagan posao. I na tome vam čestitam.„, ovo su bile prve reakcije Željka Joksimovića kada je čuo kako zvuči pesma „Lud i ponosan“ ali u verziji našeg najvećeg rok sastava današnjice, Van Gogha. Za ideju radija S, Joksimović je čuo upravo od Zvonimira Đukića Đuleta, frontmana Van Gogha i ispričao:

Đule me je pozvao i rekao: „Postoji akcija Radija S Zvezde pevaju zvezde i ja sam sa mojim timom odabrao da otpevam pesmu Lud i ponosan“ Ja kažem, pa bravo! Mislim, meni zaista toliko laska i bez obzira na to što ja Đuleta i njegovu ekipu poštujem i znam već dugo godina. Stvarno mi laska da jedan takav umetnik i muzičar, obradi pesmu koju sam ja snimio pre deset godina i mislim da je to jedna hrabrost s obzirom na to da uglavnom ljudi, da budemo iskreni, biraju pesme koje su recimo već pale možda i u zaborav, koje dugo nisu izvođene. Ali Van Gogh je zapravo uradio po mom mišljenju pravu stvar. Jasno, smelo. Na svoj način. Potpuno drugačije od moje interpretacije uradio je sa svojom ekipom pesmu „Lud i ponosan“ koja je oduševila ne samo mene nego i moju ekipu i moje muzičare. Ja sam to njima pustio, kod mene u studiju tako da smo svi sa osmesima uživali u interpretaciji.

Na pitanje Radija S da li bi Joksimović sebe mogao da zamisli u obrnutoj situaciji, da on peva neku pesmu grupe Van Gogh koja sledeće godine slavi 30 godina postojanja, Joksimović je odgovorio jednostavno:

Zašto da ne?! U svom nekom aranžmanu i u svom viđenju kao što su oni videli pesmu lud i ponosan . Kako da ne?! To je zapravo velika privilegija umetnika. Ali priznaću vam, priželjkujem da odem na neki koncert Van Gogha i da čujem kako oni izvode svoju verziju pesme Lud i ponosan. Bio sam na njihovom poslednjem koncertu u Areni i verujte mi, sada priželjkujem da čujem i Lud i ponosan na nekom njihovom sledećem koncertu„.

nina radio s-12_1000x0

Inače, ovo je prva od ukupno deset obrada koje će objaviti Radio S i u narednih deset nedelja promovisati svaku od tih pesama posebno. Tako će se ubrzo nakon Van Gogha, sastav MVP predstaviti sa Bajaginom Veselom pesmom, Jelena Tomašević sa „Bitangom i princezom“ . Nina Badrić će otpevati Čolićevu „Pravu stvar“ a Aleksandra Radović će osvežiti snažnu baladu grupe Zana „Vlak“. Lexington „Ljubav preko žice“ ponovo vraća u modu a Željko Vasić Parni Valjak, „Sve još miriše na nju“ itd…

Izvor: SvetPlus
Autor: Jelena Blažić
Foto: Lud i ponosan


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273