Željko Joksimović: Muzika je naše blago

Pevač smatra da bi muzičari više trebalo da se oslone na naš melos jer imamo čime da se ponosimo

Pevač i kompozitor Željko Joksimović, koji je podjednako uspešan na polju popa i tradicionalnog zvuka, smatra da bi muzičari više trebalo da se oslone na naš melos jer imamo čime da se ponosimo.

Bio sam pomalo skeptičan kada je 2004. trebalo da idem na „Evrosong“ u Istanbul, jer nisam znao da li će publika shvatiti to što želim da im predstavim – kaže Željko Joksimović. – Opredelio sam se za pesmu „Lane moje“ koja sadrži elemente podneblja s kojeg dolazim. Ne možete biti veći Englez od Engleza, niti oni mogu biti veći Srbi od nas. Uveo sam nešto novo u žanrove koji su ranije bili karakteristični za to takmičenje. Smatram da bi trebalo da se držimo muzičke tradicije i da je samo pitanje kako ćemo to upakovati. U mnogim MTV hitovima mogu se čuti sekvence iz naše narodne muzike, uzeti su semplovi koje su na duvačkim instrumentima odsvirali srpski muzičari. Ako oni uzimaju ono što je naše, zašto ne bismo i mi to koristili.

Izvor: Novosti


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273