Željko Bebek povodom koncerta u Beogradu: Dođite da zajedno pevamo

Željko Bebek, jedan od najznačajnijih pop-rok pevača u zadnje četiri decenije, a svoj jubilej proslaviće na specijalnoj koncertnoj turneji „sa simfonijskim i tamburaškim orkestarom, koja obuhvata i koncert u Beogradu, 4. novembra.

Povodom jubileja koji će obeležiti izmeđuostalog i sa beogradskom publikom, Željko Bebek otkriva kako je došao na ideju da osmisli nešto potpuno drugačije i šta publika na njegovim koncertima može da očekuje: „Već dugi niz godina maštam o konceptualno drugačijem pristupu koncertima jer sam tokom cele svoje karijere pevač u rok bendu. Uz pomoć producenta Tomislava Kašljevića doradio sam ideju da se moj bend i ja spojimo sa simfonijskim i tamburaškim orkestrom i da se pesme prearanžiraju„, kaže Bebek i dodaje:

Prije godinu dana održao sam sjajan koncert u HNK Varaždin, kada sam nastupio isključivo uz Tamburaše s kojima nasupam u Beogradu , a to je Tamburaški orkestar Centra za tradicijsku kulturu Varaždin. Tada sam iz prve ruke čuo i osetio koliko drugačije mogu zvučati neke moje stare pesme. Inače, sa njima sam I svojim bendom nastupio na zadnjem Tamburica festu, u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi. To nas je ohrabrilo u ideji da proširimo priču na simfoničare, a muzički je to sve skupa objedinio Branimir Mihaljević„.

Premijeru potpuno drugačijeg nastupa „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“ imao je ovog leta, a sada nastavlja turnejom po bivšim zemljama Jugoslavije, te će 4. novembra i publika u Beogradu uživati u njegovim najvećim hitovima na potpuno drugačiji način: „Pred nama je početak turneje kojom obeležavamo 40. godina muzičke karijere. Premijeru i predstavljanje ovog projekta smo imali ovoga leta u Dubrovniku, na otoku Lokrumu, a turneja zvanično počinje 2. Novembra u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, te 4. novembra u Sava Centru što je zaista moj prvi veliki solistički koncert u Beogradu. Posle idemo u Ljubljanu, Sarajevo , Banja Luku, Skoplje. To je plan do kraja godine. Iduće godine voleli bismo nastaviti turneju, od proleća pa prema kraju leta, nizom koncerata širom bivše države. Dođite da zajedno pevamo “, završava vidno raspoloženi Bebek.

Autor: Jelena Blažić
Izvor: SvetPlus


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273