Zbog ovih nezaboravnih uloga postao je legenda: Bora Todorović bi danas napunio 86 godina

Filmovi, seriji i pozoriše predstave u kojima je on glumio očarale su mnoge ljude širom bivše Jugoslavije

Na današnji dan 1929. godine rođen je jedan od najboljih glumaca sa ovih prostora Bora Todorović. Glumom je počeo da se bavi profesionalno sredinom 50-ih godina prošlog veka.

Tokom svog života igrao je u 110 ostvarenja, a neki od njegovih najpoznatijih filmova i serija su “Nacionalna klasa”, “Vruć vetar”, “Balkanski špijun”, “Maratonci trče počasni krug”, “Dom za vešanje”, “Profesionalac”…

Bora-Todorovic-Djenka

Nagrađen je brojnim priznanjima kao što su Sterijina nagrada, statuetom Joakima Vujića, nagrada Pavla Vujisića, nagradom “Gran pri” u Kanu za film “Profesionalac”. Povukao se iz glume 2012. godine, a preminuo dve godine kasnije od posledica moždanog udara.

Povodom rođenja Bore Todorovića, podsetićemo se nekih njegovih fenomenalnih uloga koje su ostavile neizbrisiv trag u exYU i svetskoj kinematografiji.

“Nacionalna klasa”- Žile Đunta:

“Vruć vetar” – Bob:

“Balkanski špijun” – Pik:

“Maratonci trče počasni krug” – Đenka:

“Dom za vešanje” – Ahmed:

“Profesionalac” – Luka Laban:

Izvor: Telegraf


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273