Žarko Laušević otvorio dušu: Evo šta je sve rekao o novom filmu, ljubavi, beskućnicima…

Proslavljeni glumac se, posle mnogo godina, pojavio pred novinarima povodom premijere filma „Smrdljiva bajka“ gde tumači glavnu mušku ulogu

Žarko Laušević tumači glavnu mušku ulogu novom filmu Miroslava Momčilovića “Smrdljiva bajka”, čija premijera je 25. novembra u Sava centru, i to je bio povod za nešto što se dugo nije desilo – susret slavnog glumca tragične sudbine sa brojnim novinarima na konferenciji za štampu.

Neobična ljubavna priča dvoje beskućnika, Mome (Laušević) i Eme (Jelena Đokić) izmamila je veoma emotivne reakcije na novinarskoj projekciji, uključujući i britak, kvalitetan humor koji se prožima kroz film, pa nema sumnje da će i šira javnost na sličan način reagovati.

Moma je skitnica koji živi u napuštenoj fabrici i pati od depresije. Ema je skitnica koja živi u šahtu i lečila se od alkoholizma. Nekada davno izgubila je bebu i to je preokrenulo njen život.

Moma se zaljubljuje u Emu, počinju počinju da žive zajedno u potpunoj nemaštini. Jedno drugom ulepšavaju dane. Venčava ih Kralj klošara koji živi na deponiji. Moma i Ema odlaze na medeni mesec i tom prilikom nailaze na ostavljenu bebu pored kontejnera. Nastavljaju porodični život utroje…

Pogledajte trejler filma:

Laušević je bio veoma raspoložen i ljubazan na konferenciji za novinare. Evo šta je sve ispričao u zvaničnom delu:

Premijera-filma-Smrdljiva-Bajka-foto-Milena-Djordjevic-16

Na pitanje šta sledi posle ovog filma, i da li su u planu još neka ostvarenja, Laušević je dao neodređen odgovor:

Te stvari ne zavise od mene. To je nešto što će se dogoditi, ako bude trebalo. Ako ne, i to je dobro.

Premijera-filma-Smrdljiva-Bajka-foto-Milena-Djordjevic-22

“Smrdljiva bajka” je prvi Žarkov film posle 15 godina i “Noža“. O tome kakva je njegova strast prema ovom poslu danas, rekao je:

Gluma je moj zanat. Dugim nizom godina to je bio deo onog što sam najviše voleo u životu. S tom idejom i ljubavlju prišao sam čitavom ovom projektu. U okviru toga prisećao sam se nekih stvari i otkrivao nove. Imao sam sreće da neke kolege koje sam prethodnih godina gledao po filmovima budu i moji partneri. Velika radost me je obuzela kad sam shvatio da će mi Jelena Đokić biti partnerka.

Premijera-filma-Smrdljiva-Bajka-foto-Milena-Djordjevic-37

Želja Lauševića je da ovaj film baci fokus na beskućnike:

Svetu ćemo, makar na kratko, okrenuti pogled na njih. Od te periferije života stalno odvraćamo pogled. Ne želimo da naša deca to vide, bojimo se i sami da ne doživimo neku neprijatnost. Odlučili smo da budemo deo priče koja će nešto da kaže o toj velikoj margini, ne samo društva u Srbiji. To je problem koji je univerzalan – istakao je, između ostalog, proslavljeni glumac.

Dodao je:

Nisam nikad bio arogantan prema toj populaciji, a sad bih, čini mi se, pokušao da budem još nežniji.

Premijera-filma-Smrdljiva-Bajka-foto-Milena-Djordjevic-18

Sava Centar, Beograd

 

Autor: Milan Ćunković
Foto: Milena Đorđević
Izvor: Telegraf


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273