Zagrebački punk rock bend Šank?! u Tvornici

Jedan od najvažnijih punk bendova nove generacije, Šank?!, održaće koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 13. maja.

Članovi benda deo su zagrebačke underground punk/oi!/hardcore scene, a na pozornici su prisutni preko 10 godina u različitim sastavima kao što su Spierdalaj, No More Idols, Dolibasija, Stronghold, Flegma ili Stribog. Svoje iskustvo i znanje odlučili su pretočiti u vlastiti zvuk koji je danas poznat kao jedinstvena mešavina rocka, punka, metala, Oi! te ska ritmova.

Šank!? je nastao u junu 2010. godine, a u nepunih šest godina postojanja je širom cele regije postao poznato underground ime. Moćni i društveno angažovani tekstovi i energični nastupi čine ga jednim od najboljih live bendova u Hrvatskoj, dok njihov punk rock radi promene, osvešćuje publiku, a žestoke i melodične stvari pokazale su se kao dobitna kombinacija.

Prvi album pod nazivom “Grad je naš” objavljuju na internetu 2010. godine kao besplatno izdanje. Nakon uspešne godine koja uključuje i nastup sa slavnim Cock Sparrerima i na DOF festivalu te po mnogim klubovima širom Hrvatske, 2011. izdali su album “Priče noćnih tramvaja”. Šank?! je 2012. nastupao kao predgrupa legendarnim irish punk veteranima Dropkick Murphy’s, a nakon tog nastupa po celoj Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, BiH i Sloveniji. U to vreme snimljena je i pesma “Zagreb gori” koja postaje svojevrsna himna u Zagrebu i šire, a sve se dogodilo u susret dva rasprodana koncerta u septembru 2012. u Malom pogonu Tvornice. Taj koncert prati i objavljen live DVD album. Treći album “Treća runda” izašao je 2013., prema časopisu Rolling Stone svrstan na lestvicu top 10 regionalnih albuma za tu godinu.

Snagu i jaku fan bazu Šank?! je dokazao na koncertu Brkova u Domu sportova u martu 2015. Te godine izašao je četvrti album “Naša stvar”, a promocija je održana u Tvornici kulture na najvećem samostalnom koncertu. Album “Naša stvar” našao se među najboljim regionalnim albumima 2015. godine te je ponovo pokazao da je bend žestok, britak i beskompromisan.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 40 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 50 kuna. Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1 i www.entrio.hr

 

Izvor: BalkanRock


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273