Zabranjeno pušenje osnovali tajno udruženje u novom spotu

Sejo Sexon je zajedno s ostalim članovima grupe Zabranjeno pušenje osnovao tajno udruženje – u novom spotu za pjesmu “U Tvoje ime”.

Četvrti spot s albuma “Radovi na cesti” sniman je na trgu istarskog gradića Raša koji je izgradio, a zatim na njemu održao i govor, talijanski diktator Mussolini.

Sejo i ekipa ponovno su, na svoj jedinstveni način, progovorili o našoj svakodnevici, poigravši se ovog puta s temom tajnih udruženja, ekstremizma i sve prisutnije netolerancije prema drugom i drugačijem. Ovaj trend, koji polako osvaja planetu, prikazan je kroz slučaj malog seoskog ugostitelja koji je smislio jedinstven plan kako da ostvari san svakog domaćeg privatnika, a to je da postane veliki biznismen, ali i patriota.

Scenario za spot je napisao Sejo Sexon, a režirala ga je Marcella Zanki koja je svoje iskustvo izgradila radeći godinama kao producent, asistent režije, a i kao samostalni reditelj određenih projekata u Urban Jungle produkcijskoj kući, specijalizovanoj za izradu muzičkih spotova najvećim imenima regionalne muzičke scene kao što su Gibonni, Oliver, Majke, Bajaga i Instruktori, Parni Valjak, Van Gogh i mnogi drugi.

Autori pesme “U Tvoje ime” su Sejo Sexon, Tomislav Andrić i Toni Lović, produkciju potpisuju Sejo Sexon i Toni Lović, a pesmu je masterovao John Davis (Metropolis Mastering London).

Izvor: BalkanRock
Foto: KtD


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273