YU grupa u studiju: Snimaju novi album koji je nešto potpuno drugačije

Nikada do sada im nije išlo ovako brzo i lako snimanje, a podržali su i akciju „Drug nije meta“ koju organizuje portal „Srbija Danas“. Yu grupa, koja uskoro slavi godišnjicu benda, vredno snima u studiju „O“ novi album. Još uvek nisu smislili ime novog albuma,  ali im snimanje ide neverovatno brzo.

Iako su počeli snimanje prošle subote, već ove su završili sa snimanjem instrumenata. Kako sami kažu, nikada do sada nisu za tako kratko vreme završili snimanje, tako da im preostaje samo snimanje vokala.

Pesme je komponovao gitarista i pevač Dragi Jelić, snimatelj je Bogdan Braković, dok je tri teksta pisao Nikola Čuturilo. Ostali tekstopisci prvi put pišu za Yu grupu. Izdavača još uvek nisu odredili, ali će najverovatnije i ovaj put biti PGP RTS.

Jedva sam čekao da dođe ovaj trenutak i da uđemo u studio. Verovatno od tog silnog iščekivanja i čekanja mi radimo sto posto brže nego što smo zamišljali. Za nedelju dana smo snimili kompetan album, deset pesama – ističe Dragi Jelić.

Tematika pesama je pre svega ljubavna. Zvuk je donekle prepoznatljiv u smislu da je isti pevač i kompozitor, ali je album drugačiji od njihovog stila. Pesma „Vodi me kući anđele“ je najrazličitija jer je u „kantri“ stilu, što je novost za Yu grupu.

Yu grupa je jedan od retkih bendova koji celog života živi od muzike, a jedan od najtežih trenutaka u karijeri im je bio raspad Jugoslavije, jer i sami nose naziv nekadašnje zemlje.

Tokom snimanja novog albuma u studiju Olivera Jankovića, i članovi Yu grupe su se pridružili akciji našeg portala „Drug nije meta“ koja se bavi borbom protiv vršnjačkog nasilja.

dscf6952

Autor: Julijana Vincan
Izvor: SrbijaDanas


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273