Yu grupa sutra slavi 45 godina postojanja

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rokenrol muzike, „Yu grupa“, proslaviće sutra 45 godina trajanja na muzičkoj sceni, koncertom u Hali sportova.

Žika, Dragi i Petar Jelić i Igor Malešević najavljuju repertoar u skladu sa nazivom koncerta „45 godina čistog rokenrola“, tako da će provesti publiku kroz pesme koje su obeležile prethodne četiri i po decenije „Yu grupe“.

Gosti koncerta biće Radomir Mihajlović Točak, Dušan Kojić Koja (Disciplin A Kitsćme), Nikola Čuturilo (Riblja Čorba), Zoran Milanović (Smak), Zoran Kostić Cane (Partibrejkers).

Izvešće i šest novih pesama koje će se naći na njihovom novom, 12. po redu, albumu koji će izaći sredinom februara.

„Yu grupu“ su osnovali 29. novembra 1970. braća Dragi (gitara) i Žika Jelić (bas gitara), Miodrag Okrugić (orguljaš) i Velibor Bogdanović (bubnjar).

Prvom pesmom „Nona“ postali su pioniri upotrebe etno zvuka u domaćoj rok muzici, a od tada objavili su 11 studijskih albuma, jedan „lajv“ album i 10 singlova.

Njihovu karijeru obeležili su hitovi „Crni leptir“, „More“, „Trka“, „Čudna šuma“. „Noć je moja“, „Od zlata jabuka“, „Mornar“…

Jednog dana grupe neće biti, ali ako ostanu pesme iza nas da traju neko vreme, to je onda najveći uspeh i najveća satisfakcija bavljenja ovim poslom„, istakao je Žika Jelić u nedavnom intervjuu Tanjugu.

Ljubav prema rokenrolu, kome su braća Jelić posvećeni već 53 godine, zaslužna je i za njihovo dugo trajanje na muzičkoj sceni.

Tajna leži i u maloj količini talenta, velikom, velikom radu, posvećenosti, stalnom usavršavanju i praćenju svega što se događa u svetu u oblasti rokenrola„, dodao je Jelić.

Hala Sportova

 

Izvor: NoviMagazin


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273