Veliko priznanje Božidaru Nikoliću nagrada „Braća Manaki“ u Makedoniji

U okviru 36. međunarodnog festivala filmske kamere „Braća Manaki“, održanog u Bitoli, specijalne nagrade i velika priznanja za svoj celokupan filmski opus dobio je naš proslavljeni direktor fotografije i reditelj Bozidar Nikolić.

48995_image_f
Božidar Nikolić na snimanju „Tamne strane sunca“ sa mladim Bredom Pitom

Nikolić je poznat po svojim filmovima „Tri karte za Holivud“, „Maratonci trče počasni krug“, „Balkanski špijun“ i Tamna strana sunca“ u kom je debitanstku ulogu ostvario Bred Pit.

Pored Nikolića specijalni gost festivala bio je i Ričard Lanzevski. Održana je i međunarodna konferencija Imago. Konferencijom je predsedavao Najdžel Volters, predsednik IMAGO. Uz učešće predstavnika nacionalnih snimateljskih organizacija iz regiona jugoistočne Evrope kao i predstavnika nacionalne snimateljske organizacije zemlje domaćina, na Konferenciji je bilo je reči o ovogodišnjoj temi pod nazivom „Produkcija u 4K i uticaj tehnologije na mogućnosti saradnje u proizvodnji filmova u regionu“.

Foto: Dnevnik.mk
Izvor: Informer

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273