Vasil svira džez za pomoć obolelima od raka

Humanitarni koncert u četvrtak u „Parobrodu“: Rado se odazivam humanitarnim koncertima kada sam siguran kome ide novac

U ustanovi kulture „Parobrod“ u Beogradu, u četvrtak će biti održan humanitarni koncert „Vasil Hadžimanov trija“ za pomoć „Belhospis centru“ u zbrinjavanju obolelih od raka. Džez pijanista Hadžimanov, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Predrag Milutinović, nastupiće u intimnom prostoru hola „Parobroda“, gde Vasil najčešće vežba pred nastupe i gde je pre dve godine održao prvi akustični koncert.

VH-TRIO1

Priključujemo se ovoj akciji na način na koji to možemo da uradimo, kroz muziku – rekao je za „Novosti“ Vasil. – Uvek sviram na humanitarnim koncertima kada sam siguran da će novac otići tamo gde treba.

Inače, Hadžimanov koji je sa džez pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem za vikend oduševio publiku u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu i novosadskoj Sinagogi, nastupiće zajedno sa Bojanom 5. novembra na festivalu „Džezi kolors“ u Parizu.

Festival je koncipiran tako da kulturni centri mnogih zemalja razmenjuju svoje umetnike – objašnjava Hadžimanov. – Mi ćemo učestvovati na festivalu zahvaljujući Turističkoj organizaciji Srbije koja je za to imala sluha. Pored solističkih nastupa, Bojan i ja planiramo da održimo zajedničke koncerte u regionu. Nadam da će se posle koncerta u Parizu, gde Bojan godinama živi i radi, to proširiti i na ostale delove Evrope.

Autor: S. D.
Izvor: Novosti


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273