Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wp_links' is marked as crashed and should be repaired in /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1942

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php:1942) in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/srbtranslatin/srbtranslatin.php on line 213
U čast Milana Mladenovića: Prolaz koji obećava | Nostalgija.com

U čast Milana Mladenovića: Prolaz koji obećava

Gradonačelnik Novog sada Miloš Vučević je rekao da je puno razloga zbog kojih je baš u Novom Sadu jedan prolaz dobio ime Milana Mladenovića, jednog od najpoznatijih i najcenjenijih muzičara na prostorima ex Jugoslavije.

Milan Mladenović je dobar deo svoje karijere vezao za Novi Sad, neke od svojih albuma je snimio u Novom Sadu, a Novi Sad je oduvek bio bastion urbane kulture i sedište najvećih i najuticajnjih muzičkih festivala. Pored toga Novi Sad je i kandidat za Evropsku prestonicu kulture 2021. godne i kao takav treba da ima obeležje posvećeno tom velikom muzičaru – rekao je Vučević. On se zahvalio Koncertu godine na inicijativi koju je podneo da se prolazu u Zmaj Jovinoj ulici da ime Milana Mladenovića, istakavši da je aktuelna administracija taj predlog izvukla iz fioke i sa zadovoljstvom ga realizovala.

Jedan od predlagača da prolaz u centru Novog Sada dobije ime po frontmenu Ekaterine Velike, osnivač novosadskog Koncerta godine Obrad Boba Škrbić je rekao da je predlog podnet još 2008. godine i da je srećan što je posle toliko godina došlo do realizacije te ideje.

Bez želje da omalovažim bilo koji deo našeg grada, moram da istaknem da mi je drago što je Milan Mladenovć dobio prolaz u strogom centru grada, u pešačkoj zoni, jer je to mnogo bolje nego da je dobio neku ulicu negde na periferiji Novog Sada. Ovo je momenat kada svi mi koji radimo u muzici, dobijamo potvrdu da naš rad nije uzaludno trošenje vremena, već da se ono što radimo vrednuje, prepoznaje i ceni – rekao je Škorić.

1446733171_Okupljeni

Prisutnima se obratio i Dušan Kovačević, direktor i osnivač Exit festivala istakvaši da je…

Milan Mladenović jedinstvena ličnost na umetničkoj sceni u modernoj istoriji ovih prostora. On je muzikom koju je stvarao ostavio neizbrisiv trag na generacije mladih ljudi i verujem da su svi oni koji su odrasli uz stihove dečaka iz vode danas ponosni koliko i mi – rekao je Kovačević i dodao:

Posebno mi je drago što pesnici našeg doba dobijaju svoj prostor u sećanju pored večnih pesnika kakav je Zmaj Jova Jovanović i dobro je da imamo kontinuitet u priznavanju umetnika i stvaralaca. Time i Exit, što mu je osnovna misija, daje podstrek da se i nove generacije upoznaju sa Milanovim stvaralaštvom, te nastave njegovo nasleđe, svaka u svom vremenu i na svoj jedinstven način.

1446733181_DusanKovacevic

Večeras će ujedno biti održano veče posvećeno Milanu Mladenoviću i grupi Ekatarina Velika u SKCNS Fabrici uz premijeru dokumentarnog filma Limunovo drvo uz koncert tribute sastava Deca iz vode koji će izvesti neke od najznačajnijih numera iz bogatog opusa grupe EKV.

Izvor: Story


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273