Traži se filmski Arkan

U Rakovici na kastingu za američki film „Tigrov skok“ o Željku Ražnatoviću. Scenarista i producent je Vladimir Đorđević, instruktor borilačkih veština

Tragom pompezne i gotovo baronovske vesti koja je u utorak objavljena u delu naših medija, da „Holivud želi da snimi film o Željku Ražnatoviću Arkanu, da je Robert de Niro zainteresovan da igra Slobodana Miloševića, a Eva Mendez Arkanovu suprugu Svetlanu Cecu Ražnatović„, „Novosti“ su stigle u Centar za kulturu Rakovica, gde se odvijao kasting.

Tu smo zatekli Vladimira Đorđevića, autora knjige „Tigrov skok“ po kojoj se, kako je najavljeno, snima film. Đorđević živi u Americi od 1997, knjigu je objavio 2008. kod američkog izdavača, i po njegovim rečima, vrlo brzo postala je bestseler, zbog čega je odlučio da napiše scenario i da producira film.

Po zanimanju sam instruktor borilačkih veština i taktičkog treninga, a sa Arkanom sam se upoznao devedesetih godina – rekao je za naš list Đorđević. – Kada sam napisao knjigu o njemu niko nije očekivao da će se jedno srpsko štivo tako prodavati u Americi, a to se dogodilo zbog toga što Amerikanci inače vole mafijaške i gangsterske priče, i imaju mnogo filmova o tome. Kako i u Americi imam škole borilačkih veština, imam mogućnost da stalno radimo „stantove“, dajemo dublere poznatim američkim glumcima, i tako smo ušli i u filmsku industriju.

Na pitanje kako je došao do budžeta od 7.500.000 dolara, koliko je najavio da će koštati ova produkcija, pogotovu ako se zna da je danas i u Americi teško dobiti novac za film, Đorđević objašnjava da se trileri i akcioni filmovi uvek dobro prodaju na bioskopskim blagajnama – na dolar njihovih budžeta, „napravi“ se šest dolara.

Bio sam gost kod Opre Vinfri i svima kojima sam dao knjigu „Tigrov skok“ i predstavio film, bili su oduševljeni – veli naš sagovornik. – Za sada sam još uvek jedini producent, odnosno moja kuća „Sinema kafe prodakšen“, ali radimo na tome da nađemo izvršnog producenta. Tražićemo producenta i odavde, iz regiona. Imam viziju da bi ovaj film tehnološki trebalo da bude potpuno nov, nešto na fazon „Kil Bil“. U Americi smo već imali dva kastinga sa više od hiljadu ljudi, u Beogradu se odvija treći, imamo 400 izdvojenih uloga. Tu su i pregovori sa De Nirom da u dva-tri minuta igra Miloševića. On je od mene lično dobio knjigu, našli smo se u njegovom kafiću u Njujorku i zna o čemu se radi.

sc-ro
Robert de Niro viđen za ulogu Slobodana Miloševića, Evi Mendes namenjena uloga Cece

Đorđević ističe da je do sada radio sa dosta svetskih zvezda – od Čarlija Šina, Hilari Daf do Švarcenegera, a kroz svoje škole je upoznao mnoge ljude iz američke filmske industrije, što mu je donelo veliko iskustvo. Veruje da će snimanje filma o Arkanu početi kako je planirao, početkom 2016, na lokacijama u Srbiji, Švedskoj, Americi i Crnoj Gori.

DEMANTIJI

Reditelj Predrag Gaga Antonijević, koji već godinama živi i radi u Americi, demantovao je za „Novosti“ tvrdnje Đorđevića da je s njim u pregovorima za režiju filma. Branislav Lečić, koji je, kako su neki mediji objavili zainteresovan da igra Arkana, nema pojma o tome.

Niti znam da se snima neki film, niti me je iko kontaktirao, niti je tačno da sam zainteresovan – kaže Lečić.

Na kastingu u Rakovici, na kome su bili Džon Bosnić i Mark Nevl, kasting menadžeri, zatekli smo Jelenu Škiljević, Vladimira Ješića, Luku Baraća, koji se glumom bave amaterski, i samo dvojicu profesionalnih glumaca – Marka Vučkovića (završio Univerzitet u Republici Srpskoj, u Bijeljini, a kako je izjavio, igra u pozorištima u Kruševcu i Paraćinu), i Marka Vojinovića, apsolventa na Akademiji umetnosti u klasi Mirjane Karanović.

sc-tigar-2010-2015-02
Vladimir Đorđević

KOMANDANT SA BALKANA

NA pitanje kako će Arkanova porodica i njegove pristalice prihvatiti da je priča o njemu „omaž“ srpskom podzemlju, Đorđević kaže da to nikako neće biti direktna priča ni o njemu, ni o njegovoj ženi.

U priči postoji neki „Tigar“, i neka priča o njemu kao komandantu i vođi mafije sa Balkana. Iako je film inspirisan Arkanovim likom i delom, neće ga verodostojno prikazivati, više ćemo biti fokusirani na istočnoevropsku mafiju – kaže Đorđević.

Autor: E. V. N.
Izvor: VečernjeNovosti


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273