Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wp_links' is marked as crashed and should be repaired in /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1942

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php:1942) in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/srbtranslatin/srbtranslatin.php on line 213
Temelj kvalitetne ishrane: I nauka na strani ljubitelja paste | Nostalgija.com

Temelj kvalitetne ishrane: I nauka na strani ljubitelja paste

Sve što vidite, dugujem špagetama“, rekla je Sofija Loren jednom prilikom za svoju besprekornu figuru, a ako je pasta bila dovoljno dobra za jednu od najslavnijih italijanskih lepotica, onda je verovatno dobra i za druge ljude.

A ljubitelji paste na svoju sreću odnedavno imaju čak i nauku na svojoj strani.

Prema studiji predstavljenoj na godišnjem sastanku Društva za borbu protiv gojaznosti u SAD, ljubitelji paste su mnogo zdraviji u odnosu na one koji je uopšte ne jedu.

Podaci su prikupljani između 2001. i 2012. godine, a istraživači su utvrdili da ljubitelji paste jedu manje zasićenih masti i rafinisanog šećera, te da unose više esencijalnih vitamina i minerala, prenosi Indipendent.

Za vitki stas: Pet namirnica koje nije poželjno jesti posle 19 časova

Pasta može biti odličan temelj za kvalitetnu ishranu, jer je savršena podloga za unos povrća, voća, belog mesa, ribe i mahunarki – naglasila je Dajen Veland, nutricionistkinja i menadžerka udruženja National Pasta Association.

loading...