Tata je zove “zlato”: Ovako danas izgleda čuvena devojčica iz Čolinog spota koja je preživela izbegličku dramu (foto)

Prošlo je mnogo godina otkada je simpatična devojčica narandžaste kose po imenu Ivana Legin otpevala “Ja se zovem Ivana, a tata me zove – zlato”, delivši mikrofon sa legendarnim Zdravkom Čolićem u pesmi “Čaje šukarije”.

Pre toga je publiku na prostoru bivše Jugoslavije osvojila ulogom Amele u filmu “Kuduz”, kada je imala samo šest godina. I baš kada je njena karijera prave male zvezde krenula uzlaznom putanjom, buknuo je rat.

Sa roditeljima i mlađim bratom Viktorom godine je provela u izbeglištvu, menjajući adrese, gradove i zemlje, da bi se nakon Zagreba, Beograda i Rusije, napokon skrasila u Australiji. Danas ima 33 godine i bavi se režijom, produkcijom i marketingom.

“Tek što smo se navikli na jednu školu i način života, našli smo se u drugom okruženju s novim jezikom i kulturom. Nije bilo lako, ali ovakva iskustva definitivno jačaju. Mali ožiljci će uvek biti prisutni, nekada će da zasvrbe ili da se upale, obično kada to najmanje očekujemo. Međutim, na to gedam kao proživljeni život i kad taj ožiljak zasvrbi samo me podseti da sam u 33 godine preživela nešto što mnogi nisu sa 90”, rekla je Ivana za lolamagazin.com.

Ivani je “Kuduz” otvorio mnoga vrata. Nakon uspešne uloge dobila je poziv od Gorana Bregovića sa ponudom da učestvuje u pesmi “Čaje Šukarije” sa Čolom. Roditelji su je pitali da li bi ona to želela, a za nju je sve to bila igra.

“Sećam se snimanja u studiju sa Zdravkom gde sam ga zezala da je curica zato što ima tako dugu kosu. Čini mi se da je promenio imidž za tu ploču jer je na albumu lepo zalizan sa kraćom kosom. Možda je moja primedba uticala“, otkriva Ivana.

Njenu karijeru prekinuo je rat, a nakon toga je javni život više nikada nije privlačio. Istina, ona u Australiji jeste ostvarila nekoliko uloga, ali su, kako je otkrila, bile amaterskog tipa.

 

loading...