Svestrani Hrvoje iz Zaprešića svira deset instrumenata

Za Hrvoja Bana ljubav prema glazbi nema granica. Njegova strast odvela ga je toliko daleko da ju je pretočio u umijeće sviranja na različitim instrumentima.

Naučio je svirati gitaru, bugariju, bas-gitaru, harmoniku, tarabuku, cajon, blokflaute, frulice, usnu harmoniku, klavijature, ukulele… Hrvoje svira barem desetak instrumenata i svaki mu je drag, a sve je počelo s gitarom koju je za 10. rođendan dobio od roditelja.

multiglazbeniks053.png.688x388_q85_crop_upscale multiglazbenik795.png.688x388_q85_crop_upscale

Hrvoje nastupa i u različitim orkestrima. Tako je već 20-ak godina član tamburaškog orkestra gdje je i počeo svirati bisernicu, u orkestru Gaj Zaprešić svira bugariju ili konru, a u tamburaškom sastavu Savski valovi također svira bugariju.

Kako je najviše posvećen etnu, surađivao je i s mnogim glazbenicima, a iza njega su i neke uspješnice. Među njima je za Porina nominiran album ‘Tamo’ na kojem je surađivao s Dunjom Knebl.

Što sve svira ovaj svestrani multiglazbenik iz Zaprešića te kako to zvuči i izgleda pogledajte i poslušajte u reportaži novinarke Ivane Štefelić.

Hrvoje2

Hrvoje već pola godine radi ukulele obrade starih i novih regionalnih hitova. U nastavku pogledajte obrade ‘Kokuza’, ‘Tu noć kad si se udavala’, ‘A šta da radim?’, ‘Ene’, ‘Ostaću mlad’, ‘Fratello’, ‘Buđav lebac’ i mnogih drugih.

Autor: Ivana Štafelić
Foto: HRT, FB
Izvor: HRT


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273