Suptilno, a efektno – našminkajte se kao Sofija Milošević

Plavuše svetlog tena treba da više od ostalih žena vode računa o izboru šminke, jer njihov nežni izgled iziskuje suptilne tonove. Kako treba da biraju boje i teksture, objasnio nam je Marko Nikolić, jedan od naših najpoznatijih šminkera. Model je manekenka Sofija Milošević, koja svojim zgodnim telom muškarce ostavlja bez daha, a žene inspiriše da se pozabave svojom figurom.

Sofija Milošević
Privatna arhiva Marka Nikolića

Kada je u pitanju natural look, najvažnije je da ten uradimo najbolje što možemo, a za to je potrebno pažljivo odabrati boje i vrste pudera. Da ne biste pogrešili, uvek nekoliko nijansi probajte na dnevnom svetlu, na viličnoj kosti, jer je blizu vrat. Ona koja bude najmanje odudarala od kože na licu i vratu – pravi je izbor. Da li ćete koristiti puder koji pokriva bolje ili slabije – zavisi od prilike za koju se spemate i nepravilnosti na važoj koži. Ukoliko nema velikih nepravilnosti u boji kože, koje iziskuju pokrivanje, uzmite BB kremu ili neku toniranu. Generalno, krem ili puderi u stiku kreirani su za kožu koja zahteva veću pokrivenosst, te ih nemojte koristite ako nema porebe, jer su „teški“. Budući da Sofija ima divnu kožu, dovoljna je Loreal BB krema, tek da izjednačim boju tena i da na licu pokažem razlike boja kada biram puder.
Tečni korektor sam stavio samo na podočnjake. Odabrao sam njega, jer za jačim (krem), koji ima veću moć pokrivanja, nije bilo potebe. Obrve ostavite u prirodnoj boji (najbližoj kosi), da se ne bi preterano isticale. Naglasio sam ih što prirodnijim veštačkim trepavicama, jer nisam želeo da koristim senke. Na samom kraju odaberite ruž u pastelnim nijansama ili sjaj, koji će “uokviriti natural look”. Ukoliko vam je neophodna dodatna svežina, jer ste bledi ili želite da dodatno zasijate – na jagodičnu kost dodajte hajlajter.

Pročitajte i…Beauty tajne Bojane Barović koje je vredelo otkriti 

loading...