Straight Mickey And The Boyz, Girls Names i Koala Voice zaokružuju line up Reflektora

Straight Mickey And The Boyz, Girls Names i Koala Voice tri su benda kojima se zaključuje popis izvođača prvog Reflektora, zagrebačkog boutique festivala koji se 3. i 4. juna održava na platou Tuškanac.

Koala Voice

Koala Voice

 

 

Mladi, dinamični kvartet Koala Voice stiže iz Maribora na svoj premijerni hrvatski nastup. Kombinujući upbeat indie zvuk s garažnim popom i duhom 70-tih, ovaj bend osvojio je slovenačku, ali i evropsku publiku debijem “Kangaroo’s Neighbour”. Pozitivnom energijom nabijeni nastupi osigurali su im više od 50 svirki samo u 2015. godini. I aktualnu sezonu Koala Voice su započeli radno. Nakon zapaženog nastupa na Eurosonicu trenutno se nalaze na turneji od 8 datuma u sklopu koje će proći Sloveniju, Slovačku, Češku, Estoniju, Latviju i Litvu. Koala Voice će nastupiti na Reflektoru prvog dana, 3. juna.

Straight Mickey And The Boyz iz Beograda uticaje iz raznih stilova rocka uklopili su u jedinstven i lako prepoznatljiv izraz. Grupa ima duboke korene koji idu sve do srednjoškolskog perioda gitariste i pevača Mikija i bubnjara i pevača Danila, a pridružio im se basista i pevač Boško – Boca, koji je do tada svirao kao gitarista u mnogim punk, hard core i avant jazz bendovima. Njihovi uzbudljivi i eksplozivni nastupi prenose divlju energiju i pozitivne vibracije i pritom donose dobru dozu improvizacije koja se temelji na povezanosti bubnja, basa i gitare. Ovog proleća su objavili istoimeni album prvenac u digitalnom formatu, koga su snimili u Rijeci kod Mateja Zeca, gitariste Leta 3, a album uskoro izlazi i na vinilu. Album Straight Mickey and the Boyz je najavio spot za pesmu “Crv”, za koju je video režirao sam Miki, inače reditelj i autor mnogih spotova za novu beogradsku scenu. Mickey i njegovi momci nastupaju na Reflektoru 4. juna.

Girls Names

Girls Names

Girls Names su post punk kvartet iz Belfasta koji je u samo sedam godina itekako uzburkao tamošnju muzičku scenu. Mračni, teški, slojeviti i mistični, uticaje vuku iz šarolikog popisa izvođača u rasponu od Sonic Youtha i Mission Of Burma do New Order i Bowiea, ali u samom pisanju pesama kažu da im je Evropa najveća inspiracija. Bend su 2009. osnovali Cathal Cully i bubnjar Neil Brogan (koga je 2013. zamenio Gib Cassidy), a već sledeće godine pridružila im se basistica Claire Miskimmin. Dolaskom gitarste Philipa Quinna zaokružena je trenunta postava. Girls Names objavili su nekoliko EP-ja i tri studijska albuma od kojih su posebno zapaženi bili “The New Life” (dobitnik nekoliko irskih glazbenih nagrada) i aktualni “Arms Around a Vision” u sklopu čije turneje dolaze na Reflektor 4. juna.

Na prvom danu Reflektora, u petak 3. juna nastupaju Anna Calvi, Lovely Quinces, Side Project i Koala Voice. Drugog dana na festivalsku pozornicu na platou Tuškanac popeće se Blood Red Shoes, Jonathan, Straight Mickey And The Boyz i Girls Names. S predznakom “art and music festivala” kompletan program Reflektora biće obogaćen brojnim popratnim sadržajima – izložbama, književnim večerima, predstavama i klupskim after programima.

Ulaznice:
U prodaji su dnevne i festivalske ulaznice.
Dnevne za 3. juna u pretprodaji iznose 110 kn, a na dan koncerta 130 kn.
Dnevne za 4. juna u pretprodaji iznose 60 kn, a na dan koncerta 80 kn.
Festivalske ulaznice (za oba dana) u pretprodaji iznose 140 kn, a na dan koncerta 160 kn.

Službena prodajna mesta: Tvornica kulture, Aquarius CD shop, Dirty Old Shop, prodajna mesta Entria i online www.entrio.hr

Foto: Milan Stošić
Izvor: BalkanRock


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273