Stoja o smrti svog muža: Bilo je teško dokazati šta je istina!


Iako je pevačica Stojanka Novaković Stoja godinama tvrdila da je njen prvi suprug poginuo u saobraćajnoj nesreći, nedavno su isplivale priče da se on zapravo bacio u reku.

Iako se tada u medijima pisalo da su je svekar i svekrva krivili za sinovu smrt, Stoja kaže da nije brinula o natpisima.

“Bilo mi je teško kada sam u to vreme morala svojim roditeljima da dokazujem da novinarski naslovi nisu tačni. Naročito što sam većinu stvari u životu ostvarila svojim radom i trudom. Kada su izašli naslovi u novinama o smrti mog muža, nisu me dotakli jer sam se više plašila za svoje dete. Moj sin je imao svega tri godine kada je izgubio oca. Oko drugih stvari se nisam potresala jer najbolje znam svoj život. Bilo mi je bitno samo da li će to moje dete doživeti loše, naročito što je rano ostao bez oca”, priča Stoja, koja je i nakon svega što se dogodilo ostala u kontaktu sa prijateljima svog bivšeg supruga.

“Danas, kada je sve to prošlo, u kontaktu sam sa rođacima mog muža. Njegovi roditelji su nažalost, umrli”, objašnjava pevačica, koja je sada udata za arhitektu Igora Jovanovića.

“Mom mužu nije lako, kao ni svim muževima čije su žene pevačice. Mnogo trpi zbog mene i mog posla, prvo stalne telefonske pozive od mnogih ljudi, a sa druge strane jer je arhitekta i bavi se svojim primarnim poslom. Uz sve to, nisam uvek dobra i miroljubiva, imam svoje stavove i često znam da vičem po kući. Često kada nisam u pravu znam da se suprotstavim i da izguram do kraja ono što poželim”, priznaje Stoja, koja je snimila spot za pesmu Bomba.

Stoja kaže da joj ne smetaju starlete koje su počele da pevaju.

“Moj posao ne mogu da ugroze pevačice kao što su Stanija i novopečene pevaljke koje su tek počele da grade karijeru, štaviše, navijam za njih. Svako treba da ima svoju šansu, ali da se razumemo, na našem estradnom nebu ima mnogo pevačica koje ne znaju da pevaju, pa su prošle, i danas su po klubovima širom sveta, prave lom. Navijam za sve te devojke koje su lepe i zgodne”, ističe pevačica.

“Pesma je vrckasta, baš kao i naziv „Bomba”, a posle dužeg vremena radim spot. Zapravo nisam ljubitelj spotova, ali me je moj tim nagovorio, pa sam pristala. Nije ovo prvi put da sam u elegantnom izdanju, i pre dvanaest godina sam bila. Malo sam vratila stari fazon, to mi veoma dobro stoji. Biće malo drugačije i sa iznenađanjem u spotu”, najavljuje Novakovićeva.

“Na primer, pesma Bela ciganka je dokaz da ne morate da imate spot da bi pesma bila hit. Zato pokušavam da objasnim da spot nije bitan ako je pesma dobra”, pravda se pevačica zašto ne voli da ekranizuje numere, dok njen stajling uvek izazove pompu.

“Kada sam pravila promene u karijeri i iskorake, svi su se ljutili. Pre trinaest godina, kada sma bila plavuša i želela da barbikasto izgledam i budem mršava kao svaka žena, na mene su svi bili ljuti i osećali se kao da sam ih izdala. Govorili su mi: Šta uradi sa sobom? Zbog toga sam se vratila na moj stari fazon, samo sam malo starija”, kroz smeh poručuje Stoja, koju smo pitali da li na tezgama zarađuje dobro kao i svoje kolege.

“Ne vređa me to što se moje kolege hvale ciframa, da su zaradili ovoliko ili onoliko na nastupu, gledam svoje nastupe i svoj novčanik, tuđi me ne brine.”

loading...