Šta se dešava u organizmu kada pijete vodu na prazan stomak

Ne kaže se bez razloga da bez vode nema života, zato je vrlo važno piti puno vode tokom dana kako bi naša tela normalno funkcionisala. Ipak, šta se dogodi s našim organizmom kada ujutro, odnosno čim se probudimo popijemo vodu na prazan stomak?

1. Pomaže pri uklanjaju toksina iz tela

Dok pijemo vodu ona ima prirodan uticaj na varenje. Tokom noći naše telo se oporavljava te nastoji izbaciti sve toksine. Kada ujutro pijete vodu na prazan želudac štetne toksine ćete isprati iz organizma, te ćete se osećati sveže i biti zdraviji.

Tajna je u doručku: Evo zbog čega El Mekfirson i u 52. zovu “Telo”

2. Poboljšava metabolizam

Ispijanje vode na prazan želudac može povećati brzinu metabolizma čak za 24 posto. Ubrzani metabolizam znači i poboljšani sistem za varenje. Takođe, pijenje vode odmah nakon buđenja pročišćava debelo crevo, i na taj način upijanje hranljivih materija čini lakšim.

Iznenađujućih 10 načina za upotrebu soli koji će vam život učiniti lakšim

3. Deluje na zdravi gubitak kilograma

Kada ujutro pijete vodu na prazan stomak vaše telo će se rešiti toksina i probava će se poboljšati. Manje će te osećati glad i žudnja za jelom će se smanjiti. Upravo to će vam pomoći pri sprečavanju nakupljanja viška kilograma koje uzrokuje prejedanje, piše sajt Zadovoljna.hr.

Recept za dobar i kvalitetan san

4. Ublažava gorušicu i probavne smetnje

Lošu probavu uzrokuje povišena kiselost u želudu, a do gorušice dolazi kada se kiselina ponovo vraća u jednjak. Kada vodu pijete na prazan stomak kiseline se razrede i njihovo loše dejstvo bude ublaženo.

Simptomi koji otkrivaju problem sa anemijom

5. Pobošljava izgled lica i tena

Dehidracija uzrokuje preuranjene bore i duboke pore u koži. Ispijanje vode na prazan želudac podstiče protok krvi u koži pa joj daje zdrav sjaj. Takođe, konzumiranje puno vode tokom dana znači da vaše telo otpušta toksine te će tako izgled vašeg lica i tena biti poboljšan.

Prirodno i jeftino: 3 leka za smirivanje upale grla po preporuci naših baka

6. Neguje zdravu i sjajnu kosu

Osim što dehidracija loše utiče na kožu, tako ima loš uticaj i na rast kose. Ispijanje puno vode hrani kosu iznutra prema spolja jer nedovoljan unos vode može vlasi učiniti lomiljiviom. Tako konzumiranje vode na prazan želudac može još efikasnije uticati na kvalitet vaše kose.

Šta morate da znate ako pijete vodu sa limunom

7. Jača imunološki sistem

Konzumiranje vode na prazan želudac pomaže kod balansiranja limfnog sistema, i dovodi do podizanja imuniteta. Snažan imuni sistem štiti će vas od raznih bolesti i sprečiti česta oboljenja.

7 eliksira mladosti iz kuhinje: Ublažite bore bez botoksa!

Zato od ispijanje vode na prazan želudac odmah nakon buđenja ima dosta koristi, a nesumnjivo je ovo i najjednostavnija opcija za poboljšanje kvaliteta i načina života bez finansijskih troškova.

loading...