Škotski gajdaš sa srpskim genijem

Slobodan Trkulja i „Balkanopolis“ 27. novembra u „Spensu“: Srećan sam što sviramo u gradu u kojem je „Balkanopolis“ nastao

Pevač, kompozitor i virtuoz na 15 instrumenata, Slobodan Trkulja, sa svojim orkestrom „Balkanopolis“, održaće 27. novembra koncert u novosadskom „Spensu“ (karte 1.200 i 1.600 dinara). „Najlepši muški glas Balkana“ i „srpski genije“, kako ga opisuju svetski mediji, razgaliće ljubitelje njegovog jedinstvenog izraza zasnovanog na rok i orkestarskoj muzici, tradicionalnom zvuku Srbije i Balkana i pravoslavnom pojanju.

Specijalni gost na koncertu „Balkanopolis i prijatelji“ biće gajdaš iz Škotske Frejžer Fifild, koji, poput Trkulje, pomera granice u izvođenju tradicionalne muzike.

Srećan sam što napokon organizujemo veliki koncert u gradu u kojem je „Balkanopolis“ nastao i imao svoj prvi nastup pre tačno 18 godina – rekao je Trkulja. – U međuvremenu smo proputovali svet, svirali pred publikom na svim meridijanima i predstavljali srpsku kulturu. Predivan je osećaj vratiti se kući i svirati pred sugrađanima. Pripremamo razna iznenađenja.

Grad Novi Sad podržao je koncert kreativnog umetnika koji spaja gajde sa gitarskim efektima i vah-vah pedalama, tambure i bubnjeve protkane snažnim orkestarskim zvukom, od epskog do liričnog, kao događaj od velike kulturne važnosti.

Spens, Novi Sad


Izvor: Novosti


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273