Skočio je sa 6. sprata Metropola u smrt: Najmisterioznije samoubistvo u istoriji YU rokenrola

Tvrdim da se nije drogirao, ali i sumnjam da je izvršio samoubistvo – izjavila je svojevremeno supruga slavnog bubnjara Ipeta Ivandića, Dragana

Ipe1

Prošle su 22 godine od tragičnog odlaska Gorana Ipeta Ivandića (1955-1994), proslavljenog bubnjara “Bijelog dugmeta” koji se, prema zvaničnim navodima, ubio 12. januara skokom sa šestog sprata beogradskog hotela “Metropol”, ali, zapravo, misterija njegove smrti ni dan danas nije razrešena.

Od momenta tragičnog događaja počele su da kruže priče da se Ivandić, zapravo, predozirao, ali i, možda, one još glasnije, da je u pitanju – ubistvo.

Šest godina sam bila u Ipetovom životu, sve do 12. januara 1994. kada je pronađen mrtav baš tamo gde smo se i upoznali, u beogradskom hotelu “Metropol”. Tvrdim da se Ipe nije drogirao, ali i sumnjam da je izvršio samoubistvo – izjavila je njegova supruga Dragana Ivandić 1996. za “Svedok”.

Ona je podsetila javnost na tragičan događaj svojim statusom na Fejsbuku, uz simbolično, naziv jednog od velikih hitova “Dugmića”.

Dragana-Ivandic

Ipe se nije ubio. Samo je pogrešnim osobama u pogrešno vreme otvorio vrata hotelske sobe! – rekao je jedan neimenovani srpski menadžer, koji se samo sat vremena posle nesreće nesreće našao na mestu dešavanja.

Ivandić je rođen u Varešu 10. decembra 1955. Kao dečak se preselio u Sarajevo. Tokom osnovne škole pohađao je časove violine, ali je, posle završnog ispita, uvideo da su mu miliji bubnjevi. Član “Bijelog dugmeta” postao je 1973.

Kada je 1978. Goran Bregović otišao u vojsku, Ipe i Lazo Ristovski su pokrenuli vlastiti projekat “Stižemo”. Početni uspeh inicirao je da napuste “Dugme”. Iste godine je, međutim, Ipe uhapšen zbog posedovanja hašiša i osuđen na tri godine zatvora. Počeo je da služi kaznu 1981, a pomilovan je dve godine kasnije.

Nakon što je oslobođen, Ipe se ponovno pridružio “Bijelom dugmetu”, gde je bio do raspada 1989.

Najkontroverznijem bubnjaru jugoslovenskog rokenrola posvećen je dokumentarni film “Izgubljeno dugme“. Pogledajte trejler:

Izvor: Telegraf


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273