Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wp_links' is marked as crashed and should be repaired in /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1942

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php:1942) in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/srbtranslatin/srbtranslatin.php on line 213
Šerbedžija i Rundek na projektu animacije Ježeve kućice | Nostalgija.com

Šerbedžija i Rundek na projektu animacije Ježeve kućice

Proslavljena poema Branka Ćopića „Ježeva kućica“, uskoro dobija svoju kratkometražnu animiranu verziju, čije je snimanje počelo ovih dana u Zagrebu i trebalo bi biti dovršeno do leta iduće godine. Na projektu sarađuju i Rade Šerbedžija i Darko Rundek.

Režiju i scenario „Ježeve kuće“, kako glasi originalni naslov priče, potpisuje hrvatsko-kanadska autorkaEva Cvijanović, koja se hrvatskoj publici predstavila filmom „Morska bolest“ na prošlogodišnjem Animafestu, ističe se u najavi Bonostudija, koji će uz kanadski Nacionalni filmski odbor producirati mnogima omiljenu priču o ježu zaljubljenom u svoj dom.

Cvijanović smatra da je to delo univerzalnog koncepta, koji je izuzetno bitan u suvremenom kontekstu globalnog sela. „Dom može biti mesto, ali i stanje uma koje delimo s drugima. Iskustvo domaćeg okruženja zajedničko je svim kulturama i generacijama, i uvijek je jednako važno„, ustvrdila je, najavljujući film.

Taj prostor, koji nam ujedno služi kao utočište i odraz našeg identiteta, ključan je element ljudske egzistencije. To je razlog zašto danas, kada iza sebe imam mnogo različitih domova u Bosni, Srbiji, Hrvatskoj i Kanadi, ona i dalje odjekuje u meni jednako snažno kao nekada, u nekim vrlo drugačijim okolnostima, kada sam je kao dete prvi put čula„, dodala je.

Za film je okupljena afirmisana ekipa s raznih područja – za naraciju je zadužen Rade Šerbedžija, za muziku Darko Rundek, dok će Tim Alen biti savetnik za lutke i animaciju Ivani Bošnjak i Tomasu Džonsonu.

Alen je i stalni saradnik slavnih reditelja na filmovima u tehnici lutka-animacije, na primer Tima Bartona na filmovima „Mrtva nevesta“ i „Frankenweenie“ Vesa Andersona na „Fantastičnom gospodinu Foksu„.

Izvor: N1


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273