Sedam prevaziđenih pravila za lepotu

Često slušamo o modnim ili bjuti zapovestima koje nikako ne smemo prekršiti ako želimo da idemo u korak sa vremenom. Ipak, svedoci smo koliko se često trendovi menjaju, pa je tako i ovim pravilima za lepotu odzvonilo. Portal Zadovoljna.hr donosi sedam pravila koja su prevaziđena.

Crveni karmin i crvena kosa ne idu zajedno

Sve što treba je pogoditi nijansu crvene boje koja će vam najbolje odgovarati. Takođe, kada su crvena kosa i crveni karmin u skladu neka ostatak šminke bude neutralan. Odnosno, minimalistički obrazi i oči tada će stvoriti savršenu ravnotežu s kosom i usnama.

Karolin Marfi: Pet pravila za zdraviji život vladarke modnih pisti

Izbegavajte svetlucave senke

Šminkanje ne bi bilo zabavno bez barem daška svetlucavog senke. Pre nego što na oči stavite takvo senku, pomoću tuša za oči zapečatite izgled sa tamnom i mat linijom. Zatim dodajte senke bež boje ili boje slonovače koja su svetlucava, a ne šljokičastu. Fokusirajte se na unutrašnje uglove očiju i rub donjih trepavica kako biste postigli prefinjeni izgled očiju bez preterivanja.

Lepota koja prkosi godinama: 5 pravila Mišel Fajfer koja bi svaka žena trebalo da zna

Prevelika usklađenost nije dobra

Upravo suprotno. Apsolutna usklađenost odlično odgovara svima, dok usklađenost u kojoj je razlika samo u jednoj nijansi uglavnom neće dobro izgledati. Na primer, tamnocrvena nijansa i nijansa trule višnje ne izgledaju dobro zajedno uprkos tome što proizlaze iz iste boje. U ovom slučaju birajte komad odeće i šminku koji su identični.

Pred ogledalom Verice Rakočević: Ne volim da sam skockana, tajna lepote je u jednostavnosti

Marame za kosu su rezervisane za hipije

Savršeni boemski dodatak svakom outfitu je marama za kosu. Osim toga, služi i kao odličan pomagač onih dana kad vam se ne da prati kosu ili nemate inspiraciju za frizure, a želeli biste nešto napraviti s kosom. Kad god poželite zavezati maramu, upravo to i napravite.

Lepotica zna kako: Zlatna pravila šminkanja Nataše Bekvalac

Morate ukrotiti lepršavu kosu

Nema ništa loše u neukrotivoj kosi koja leti na sve strane. Nekads jednostavno nemamo snage za feniranje i ispravljenje, zato  tih dana pustite kosu da se odmori i negujte neukrotivi izgled.

Male tajne velikih majstora: Make up trikovi Lane Del Rej (video)

Ružičasta kosa je detinjasta

Ako želite da eksperimentišete pa razmišljate o bojanju kose u ružičasto, slobodno to i uradite. Dokle god nijansa nije neonskog tona, već više pripada pastelnom spektru izgledaćete sofisticirano, a ne kao neko ko je zastao u tinejdžerskoj fazi bojenja kose svakih meseca dana drugom bojom.

Tamni karmin će vam dodati godine

Istina je da ćete izgledati starije nego što jeste ako karmin tamne boje kombinujete sa  neodgovarajućom frizurom i šminkom koja vas čini bledom. Ipak, sa tamnim karminom pogrešiti ne možete ako koristite šminku koja će dati zdravi sjaj vašem licu zajedno sa jednostavnom frizurom poput niskog repa.

loading...