Saša Matić koncert Beograd

Posle izdavanja novog albuma, “Zabranjena ljubav”, popularan folk pevač Saša Matić, 8. Marta 2016g. na koncertu u beogradskoj Kombank Areni predstaviće publici najnovije pesme i podsetiti je na svoje najlepše balade.

Saša Matić je rođen 1978. godine u Drvaru Ljubav prema muzici ispoljavao je još dok je bio dete. Od malih nogu slušao je narodnjake i zabavnjake. Uvek je išao na velike koncerte koji su se održavali od Drvara pa sve do Beograda. Njegovi omiljeni pevači su bili Riblja Čorba i Halid Bešlić, koje je i najviše slušao. Završio je nižu i srednju muzičku školu u Zemunu odsek klavir. Akademiju nije upisao, jer je po njegovim rečima bio kampanjac.

Prve svirke bile su u klubu Španac, u kome je nastupao tri godine. Prepoznatljiv je bio po odličnoj interpretaciji pesama Harisa Džinovića. Pre nego što je snimio prvu ploču, Saša Matić je nastupao u Banja Luci i Bijeljini. Zahvaljujući odličnim vokalnim sposobnostima i dobrim pesmama koje je snimio, neverovatnom brzinom se popeo u sam vrh izvođača folk muzike. Jedan je od cenjenih i omiljenih pevača na estradi, ne samo u Srbiji već i u regionu. Njegove vokalne i muzičke kvalitete teško će bilo ko osporiti. Posle izdavanja prvog albuma usledio je spektakularan koncert u Domu sindikata. Prepuna sala zajedno sa njim, pevala je sve njegove pesme.

2003 . godine takmičio se i bio pobednik na Budvanskom festivalu sa pesmom Moj grad . Sa istom pesmom, iste te godine pobedio je na festivalu Ohridski trubaduri.

Nenametljiv i harizmatičan Saša je omiljen među kolegama, zato ne čudi da je mnogim kolegama gost na solističkim koncertima.

Iza sebe ima osam izdatih albuma i nebrojeno koncerata širom sveta. Tokom karijere osvojio je na desetine nagrada. Uglavnom su to bile nagrade za pevača godine, za hit godine, ili najbolji folk album.

Saša Matić je prepoznatljiv po moru ljubavnih i setnih pesama. Njegovi najveći hitovi su “Kad ljubav zakasni”, “Hoću da ostarim s’tobom” “Nađi novu ljubav”, “More tuge”, “Ruzmarin”. Sa novog albuma već su se izdvojile numere “Lagala je grade”, “Zabranjena ljubav“ i “ Milo moje”.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273