Sarajevo diše u ritmu Parnog valjka: Mesec dana do spektakla, pola karata prodato

Ostalo je još mesec dana do održavanja spektakularnog koncerta Parnog valjka u sarajevskoj Zetri, a publika je iskazala veliki interes, što pokazuje informacija da je rasprodato skoro 50 posto karata. Organizatori koncerta pripremaju nekoliko velikih iznenađenja zbog kojih će upravo ovaj koncert biti za pamćenje.

U sklopu kampanje 19. novembra je planiran veliki događaj pod nazivom „Druženje sa sedmom silom“ u hotelu Marriott, gde će se direktori medija i sponzorskih firmi družiti sa članovima grupe Parni valjak na koktelu.

Riječ je o potpuno drugačijem događaju u odnosu na konferencije za medije. Moderator će intervjuirati i članove grupe, sponzore i pokrovitelje. Tada ćemo najaviti i humanu komponentu koncerta, te će biti podijeljena kompilacija svih CD-ova Parnog valjka generalnim partnerima„, rekao je za Klix.ba Faruk Drina, organizator koncerta.

Grad Sarajevo već diše u ritmu Parnog valjka. Reklame su postavljene na vrlo neobični mjestima kao što je zgrada Ministarstva zdravlja, iznad ulica, a od juče ovaj događaj najavljuje i svetleći cepelin iznad hotela Marriott u kojem će članovi Parnog valjka i boraviti. Da ova hrvatska grupa ima veliki broj fanova u BiH govori i podatak da su najavljeni organizovani dolasci iz Mostara, Brčkog, Bihaća, Ključa itd.

„Otkako se bavim ovim poslom nije mi se desilo da pola velikog prostora bude rasprodato u predkampanji. Prema mom mišljenju, ovo je njihov posljednji veliki koncert u Sarajevu“, rekao je Drina.

151111065.2_xl

A članovi benda posebno se pripremaju za ovaj koncert. Kako je rekao Arman Šarkić, predstavnik organizatora, pre sarajevskog koncerta Parni valjak će imati svojevrsni muzički karantin jer ne žele ništa prepustiti slučaju.

Ideja za koncert je začeta početkom augusta u Dubrovniku kada smo se našli sa Husom i Marijom Brkićem Brkom. U prvoj rečenici su rekli da im je Sarajevo izuzetno važno i da ne žele nikakve improvizacije. Sarajevo su stavili na posebnu mapu i trenutno imaju slatke muke pri izboru pjesama koje će izvesti„, rekao je Šarkić za Klix.ba.

Koncert će biti održan 12. decembra u sarajevskoj Zetri, a Parni valjak obradovaće publiku sa dva koncerta u okviru kojih će svirati unpluged i „na struju“.

 

Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Izvor: Klix.ba


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273