Sara Jovanović otvara 11. Dečiji filmski festival – Kids fest

11. Dečiji filmski festival – Kids fest koji se ove godine odvija pod sloganom Koje je boje tvoj film? svečano će u ponedeljak 19. oktobra u 11:45 u Dvorani Doma Sindikata otvoriti ambasadorka festivala, pevačica Sara Jovanović.

Dodela MTV nagrada, za STORY 3/31/2014

Na otvaranju, nastupiće plesna grupa 2Hot4Stage, potom škola za talente UMS koja će najaviti prikazivanje tri pobednička filma naradnog konkursa Mi smo glumci.

Nakon proglašenja pobednika od strane žirija koji čine Sara Jovanović, Darko Bajić i Denis Murić, uslediće animirani i sinhronizovani film iz Norveške Hokus Pokus Alfi Atkins, o dečaku koji uz pomoć magije pokušava da dobije psa.

Tokom 11. Kids festa u periodu od 19. do 25. oktobra premijerno biće prikazano 13 filmova iz raznih zemalja, među kojima su i najbolja 2D i 3D ostvarenja. Najkvalitetniji filmovi dolaze iz celog sveta (Norveške, Švedske, Slovenije, Španije, Italije, Danske i SAD-a) i namenjeni su deci predškolskog i školskog uzrasta. Najmlađi će biti u prilici da nesmetano uživaju u avanturama animiranih junaka, jer je većina filmova na 11. Kids festu sinhronizovana na srpski jezik.

Ove godine u programu Kids festa nalazi se i film za starije uzraste osnovne škole. Slovenački film Uloga za Emu deci će omogućiti da zavire u televizijski svet. Dok dokumentarni film Jedan život predstavlja proslavu najmaštovitijih priča o opstanku u životinjskom carstvu. Deca koja vole gusare, obožavaće norveški igrani film Kapetan Sabljozubi, dok će ih komedija Prdoprah Doktora Proktora nasmejati do suza, dok budu gledali dečake koji lete u nebo, nevaljale blizance i divne pudinge od karamele. Australijski igrani film Grudvica prikazuje avanturu hrabrog psa koji pokušava da zaštiti koloniju pingvina od drugih. Simpatična bela krznena porodica u animiranom finskom filmu Mumini na Rivijeri slavi male radosti u životu, a decu uči kako je lepo biti optimista.

IMG_1444828055

Kao i prethodnih godina, važan deo festivala je Kids fest Arena u Dvorani Doma Sindikata čiji bogati program posetioci mogu da vide od 19. do 23. oktobra. U zabavnim, kreativnim i obrazovnim radionicama učestvovaće brojni animatori i plesne grupe. Mališani će imati priliku da naprave fotografije, zapevaju na karaokama, druže se sa maskotama, nauče nešto novo o rok i pop muzici…

U Beogradu se 11. Dečiji filmski festival Kids fest održava u bioskopima Cineplexx Ušće Shopping Center, Cineplexx Delta City, Roda Cineplex, Dvorani Doma Sindikata i u bioskopu Fontana, u Novom Sadu u bioskopu Arena Cineplex, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza, dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskop Vilin Grad. Pored pomenutih gradova revija Kids fest filmova održaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.

Posetioci 11. Kids festa mogu da dođu do svojih ulaznica na blagajnama bioskopa. Cene karata za projekcije na festivalu dostupne su po cenama koje se kreću od 200 do 370 dinara. Cene karata za za grupne posete i ove godine su veoma pristupačne.

U susret otvaranju, u nedelju 18. oktobra u bioskopu Cineplexx Delta City biće organizovano od 15-17h zagrevanje za predstojeći 11. Dečiji filmski festival Kids fest.

Foto: Marko Poplašen, Vladimir Šporčić
Izvor: Story


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273