Warning: mysqli_query(): (HY000/1194): Table 'wp_links' is marked as crashed and should be repaired in /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1942

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nostalgija/public_html/wp-includes/wp-db.php:1942) in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/srbtranslatin/srbtranslatin.php on line 213
Samo Ceca i Miligram mogu da napune Ušće: Mili za Kurir obećao veliki spektakl | Nostalgija.com

Samo Ceca i Miligram mogu da napune Ušće: Mili za Kurir obećao veliki spektakl

Želim da u našoj zemlji napravim nešto kvalitetno, poput Gorana Bregovića i Emira Kusturice, i da to prepozna ceo svet, poručuje Aleksandar Milić, frontmen Miligrama.

Aleksandar Milić Mili siguran je u uspeh novog albuma grupe Miligram, koji je od danas u prodaji.

Ipak, najviše se raduje novogodišnjem koncertu koji će održati 29. decembra ispred Narodne skupštine u Beogradu. On je ponosan što će se sva četiri dana, koliko traje program, u glavnom gradu čuti njegove pesme, kako u izvedbi Miligrama, tako i u interpretaciji Željka Joksimovića, Lepe Brene i Cece Ražnatović, koji takođe nastupaju ispred parlamenta.

U intervjuu za Kurir poznati kompozitor dotakao se političke situacije u našoj zemlji, ekspanzije starleta i saradnje s Dadom Topićem, Cecom i ostalim pevačima.
Saradnja sa Cecom kroz moj jedinstven muzički žanr je jedna od najuspešnijih u našoj muzičkoj istoriji. Odlučio sam se za nju isključivo zbog boje njenog glasa, u kojem sam od početka video veliki potencijal. Po tom ključu biram i ostale izvođače za saradnju. Na novom albumu Tifa i ja lomimo glasove, a oba su nam raspala od svega i svačega. Alenov glas, koji je po mom mišljenju jedini svetski glas kod nas, ukrstio sam sa Dadom Topićem, Stevanom Anđelkovićem, Lanom Jurčević. Ti dueti su na novom albumu i zaista fenomenalno zvuče.

Na novom CD sarađivao si sa Seven Aurelijusom, američkim producentom.
Ponosan sam što je Seven našao vremena da bude deo projekta Miligram. Upoznali smo se u Monaku pre 12 godina. Muzika koju radim za njega je inspirativna zato što ima mnogo žanrova, a uticaj Balkana ga oduševljava.

Koji je tvoj cilj?
Želim da u Srbiji napravim nešto kvalitetno, poput Gorana Bregovića i Emira Kusturice, i da to prepozna ceo svet. Do sada je samo Ceca punila Ušće, a Ušće je za Miligram sledeći cilj.

Zašto više ne sarađuješ s njom?
To je glupost! Organizacijski sam na njenoj turneji. I dalje ćemo sarađivati, a sada imam obaveze oko svojih projekata.

Kakav je osećaj kad estrada peva ono što si ti napisao?
To je bio neverovatan osećaj jer se do Miligrama nisam pojavljivao u javnosti. Tačnije, pojavljivao sam se kad sam organizovao velike događaje, kad se uplašim da ću izgubiti pare. E, onda sam gurao kao mutav. Sada sam ponosan na svoj bend i što smo Alen i ja na frontu jer sam oduvek želeo da imam neposredan kontakt s publikom i da ljudima izmamim osmeh svojom muzikom.

aleksandar-milic-mili-foto-nebojsa-mandic-1450642648-808017

Da pređemo malo na starlete i rijaliti.
Starlete su super! Najjača energija koja postoji na planeti je stvorena od seksualne energije. Kulturološku anomaliju rijaliti programa legalizovala je publika, političari i mediji. Rešenje nije to zabraniti, nego ponuditi alternativu na kojoj će se raditi sve do momenta dok ona ne obesmisli loš uticaj nekog proizvoda. Na taj način bi stvari krenule u sasvim drugačijem pravcu.

Kako usmeriti mlade?
Kad profesor fizike bude imao platu 2.000 evra i bude živeo normalno, videćete koliki će se broj mladih prihvatiti knjige. Verujem da je glavni motiv mladih mogućnost da kvalitetno žive od svog rada.

Šta misliš o političkoj situaciju u našoj zemlji?
To je rezultat onoga što nam se desilo devedesetih. Zbog ogromne količine problema s kojima su se suočavali ljudi koji su dosad bili na vlasti imali su snage da zakrpe neke rupe u sistemu i onda pod ogromnim pritiskom nestanu. Vreme za oporavak je naš najvažniji faktor i možemo ga ubrzati povećanjem kolektivne svesti i ako svako od nas aktivno sudeluje u tome da našoj državi bude bolje.

Autor: Ljiljana Stanišić
Foto: Nebojša Mandić
Izvor: Kurir


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273