Šaban ide pod nož: Spreman sam za operaciju i nisam uplašen

Pevač Šaban Šaulić uplašen je za svoje zdravlje jer trbušna aorta, koja mu zbog začepljenja već dve godine pravi problem, preti da pukne.

On otkriva da je spreman na hirurški zahvat iako se nada da će mu terapija koju uzima odložiti odlazak pod nož.

Pre nekoliko dana sam bio na institutu, gde su mi obavili kompletan pregled i bio sam spreman da me operišu. Međutim, glavni doktor mi je rekao da još uvek nisam spreman za operaciju jer se stanje relativno stabilizovalo. Pomaže mi terapija koju pijem svakog dana, čak su mi rekli da su mi ti lekovi pomogli i da su, kako mi je objašnjeno, obložili načeti deo aorte. U svakom slučaju, spreman sam za operaciju iako bih voleo da do toga ne dođe„, kaže Šaban, koji je svestan da se njegovo zdravstveno stanje svakog trenutka može pogoršati jer je reč o neizvesnoj bolesti.

saban-saulic-foto-dragan-kadic-1436963600-701459

Razmišljao sam o tom hirurškom zahvatu i konsultovao sam se s doktorima koji su mi objasnili kakva je to operacija. Doktori će mi ubacili stent u aortu i proširiti je. Ljudi imaju po četiri, pet bajpaseva, pa nikom ništa, tako da nisam uplašen„, objašnjava kralj narodne muzike i dodaje.

Dali su mi dve vrste lekova koje pijem, a koji služe za prevenciju arterotrombotičnih događaja. Lekar mi je objasnio da su oni faktički oblili taj deo koji je problematičan zbog čega trenutno nemam tegobe, iako se nikad ne zna šta s tom bolešću može da se dogodi. Trenutno se osećam dobro. Znam koliko je to ozbiljna stvar i ne bih se igrao s tim, ali sposoban sam da nastupam, a mogu i utakmicu da igram„, kaže Šaban, koji očigledno ne dozvoljava da ga bolest obeshrabri iako ne shvata ozbiljnost situacije.

saban-saulic-foto-damir-dervisagic-1391360523-438735

Podsećanja radi, Šaulić je hitno hospitalizovan 2013. godine, kada mu je dijagnostikovano začepljenje trbušne aorte. Iako su mu lekari predlagali intervenciju, on je na svoju odgovornost napustio bolnicu i odbio operaciju. Njega nisu uplašile ni reči konzilijuma lekara da oboljenje trbušne aorte može biti smrtonosno ukoliko zid u kritičnom trenutku pukne, što dovodi do masivnog krvarenja. Sreća u nesreći je da su doktori, bez obzira na njegovo odbijanje hirurške intervencije, uspeli da ga ubede da dolazi na kontrole da bi pratili njegovo zdravstveno stanje i reagovali na vreme. Kako saznajemo, pevač je u poslednje vreme popustio kada je u pitanju odlazak pod nož jer je svestan da ukoliko dođe do aneurizme, sekunde će odlučiti o njegovom životu.

Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić
Izvor: Kurir


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273