Rok oluja „YU grupe“

Legendarna grupa proslavila 45 godina rada koncertom u Hali sportova. Početak označili su stihovi novih pesama „Evo stojim tu“ i „Panika

Članovi našeg najdugovečnijeg rok benda „YU grupa“ spektakularnim nastupomu četvrtake su u prepunoj beogradskoj Hali sportova, proslavili jubilej od 45 godina karijere, na kojem su predstavili i pesme sa novog 12. studijskog albuma. Pre nego što su se na sceni pojavili legendarni „mladići“, posetioce je pozdravio Zoran Kostić Cane, frontmen „Partibrejkersa“.

Dobro veče ljudi, četiri i po decenije biti neko i održati grupu to je više nego nešto. Da nije bilo njih, teško da bi bilo i nas. Jedino oni uživaju nepodeljeno divljenje i poštovanje kolega. To je bratska sloga – rekao je Cane.

Početak koncerta označili su stihovi novih pesama „Evo stojim tu“ i „Panika“. Zatim je usledilo muzičko putovanje kroz istoriju domaćeg roka, pod nazivom „45 godina čistog rokenrola“. Halom su se prolomili rifovi pesme „Pustinja“, koje su fanovi pozdravili ovacijama .

Iskusni rokeri puni mladalačke energije, braća Jelić, Žika i Dragi, uz podršku njihovog bratanca, gitariste Petra Jelića, kao i Slobodana Jurišića odmah su pokazali da su u odličnoj formi. Dobar zvuk i besprekorna svirka terali su publiku na djuskanje. Žika je bojio pesme raskošnim vokalom, a publika je vriskom i dlanovima svaku numeru iznova pozdravljala. Brzi ritmovi pesama „Šta će meni vatra“ i „Kome se raduješ“ podigli su sve posetioce na noge.

Prava „oluja“ energije nastaje tokom numere „Zlatna jabuka“, kada svaki od domaćina pronalazi prostor da prenese svoju emociju. Nizale su se pesme „Dunavom šibaju vetrovi“, „Crni leptir“ i „U tami disko kluba“, koje su fanovi horski pevali od prvog do poslednjeg stiha.

Da se ovaj jubilej „YU-ovaca“ dugo pamti doprineli su i gosti. Na opšte oduševljenje publike na sceni su se prvi pojavili Radomir Mihailović – Točak i njegov kolega iz „Smaka“ Zoran Milanović. Zajedno sa domaćinima odsvirali su njihov čuveni hit „Ulazak u harem“. Nastaje prava rokenrol žurka, koja se nastavlja „Koktel“ pesmom, sastavljenom od numera „Kosovski božuri“, „Nana“ i „Sama“.

Zatim se pod svetlima reflektora pojavio vođa grupe „Disciplina kičme“ Dušan Kojić – Koja, koji zajedno sa muzičarima halu „trese“ pesmom „Čudna šuma“. Koja je mikrofon prepustio Nikoli Čuturilu – Čuturi, pa na red dolazi i vanvremenski hit „Mornar“, koji se orio iz grla fanova.

Muzičari su se od razigranih poklonika njihove muzike oprostili posle više od dva sata svirke, numerom „Odlazim“. Nasmejanih lica, publika je pevušeći pesme i sabirajući utiske napustila halu, nadajući se da će sa ovim muzičarima proslaviti još mnogo jubileja.

Autor: M. Kutlača
Foto: I. Marinković
Izvor: Novosti


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273