Rok muzej uskoro u Beogradu?

Promotivna izložba „Instituta za savremenu muziku“ u prestoničkoj galeriji „Centar za ravnotežu“

„Institut za savremenu muziku“ organizuje sutra u 18 sati u galeriji „Centar za ravnotežu“ izložbu na kojoj će predstaviti ideju za osnivanje rok muzeja u Beogradu. Entuzijasti Jovan Jovanović, Srđan Stojanović, Branimir Lokner, Goran Lončar i Miroslav Cvetković, oformili su u martu prošle godine „Institut za savremenu muziku“ i pokrenuli inicijativu za osnivanje rok muzeja u kojem bi ravnopravno bilo predstavljeno stvaralaštvo umetnika iz cele Srbije.

Gitarista Bajaginih „Instruktora“ Miroslav Cvetković (na slici) objasnio je da bi rok muzej trebalo da osim stalne i putujuće postavke, bude mesto gde bi se kroz predavanja, tribine i radionice, otkrivali i predstavljali mladi talenti, a ujedno bi u „kući slavnih“ bili predstavljeni pioniri rok kulture:

Dva osnovna motiva za otvaranje muzeja su što je istorija domaće popularne muzike dovoljno bogata i ne zaostaje ni u kvalitetu, ni u kvantitetu, ni za jednom svetskom metropolom, kao i potreba da se sačuva i održi sećanje na vrednosti te muzike i kulture, što je u današnjem trenutku apsolutno neophodno.

Posetioci izložbe mogu da donesu predmete koje imaju, a vezani su za rok kulturu ovih prostora. Oni će, za početak, biti prikazani u okviru virtuelnog muzeja.

Rok kritičar Petar Janjatović primetio je da je Beograd poslednjih godina postao vrlo zanimljiv mladima iz celog sveta, te se čini da je stara ideja o otvaranju rok muzeja više nego aktuelna.

Izvor: VečernjeNovosti


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273