Riječki Nord najavljuje debi album numerom “Shadows”

Bend Nord iz Rijeke, aktuelni pobednici banjalučkog Demofesta, potpisali su ugovor sa izdavačkom kućom Geenger Records iz Zagreba, a tim povodom objavili su i video-singl “Shadows“, koji je prva kockica u njihovom soničnom mozaiku.

Naime, numera “Shadows” će se naći i na njihovom debitantskom albumu, čije su snimanje dobili kao nagradu za osvojeno prvo mestu na Demofestu 2015. godine, a režiju spota koji možete pogledati na njihovom zvaničnom kanalu potpisuje Boris Rakamarić Boro.

Pobjeda na Demofestu je uvelike pomogla bendu na samom pozicioniranju i boljoj općoj vidljivosti benda na regionalnoj sceni. Moram naglasiti da nam je to bila tek četvrta svirka uopće pred publikom, tako da nam je pobjeda omogućila preskakanje par stepenica na putu jednog mladog demo sastava. A, i jedna od jako lijepih stvari je što je nagrada omogućila bendu da se fokusira na sam kreativan proces, a ne na smišljanje načina kako platiti samo snimanje albuma”, kaže Mihael Prosen, frontmen Norda, koji je na osmom Demofestu dobio i nagradu za najboljeg basistu festivala.

Foto: Nemanja Đorđević
Izvor: BalkanRock


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273