Region na Evroviziji: seksi Slovenka, Kaliopi i momci iz X faktora

Eurosong 2016. će biti održan od 10. do 14. maja u Globe Areni u glavnom gradu Švedske, a evo koji pevači će predstavljtai zemlje iz regiona.

linija

SRBIJA: Sanja Vučić

Sanja Vučić

Sanja Vučić će pevati pesmu „Goodbye“ Ivane Peters, koja je i tekstopisac numere. Sanja je studentkinja arapskog jezika, ima 22 godine i iz Kruševca je. Pevačica je benda ZAA.

Kada su me pozvali sa RTS-a, situacija jer bila veoma komična, pošto sam prvo mislila da sam nešto pogrešila, jer smo pre toga snimali „Tri boje zvuka“. Međutim, kada su mi rekli da žele da pevam na Evrosongu, počela sam da skačem i ništa nisam čula. Sreća, pa je zvuk na telefonu bio pojačan do kraja, pa je čula moja drugarica. Pesma je jaka i energična, radila ju je Ivana Peters i radila ju je za sebe. Nas dve smo se odmah skontale, a i obe smo Lavovi u horoskopu, pa smo se skapirale na prvu loptu. Pesma se zove „Šelter“ ili „Gudbaj“. Nije ni balada ni brza, ne znam kako bismo je definisale, ali govori o ženama žrtvama nasilja, u stvari govori o svim žrtvama – rekla nam je Sanja koja ne bi da prejudicira, ali se iskreno nada finalu.

MAKEDONIJA: Kaliopi

foto Zoran Ilić

foto Zoran Ilić

Makedonska predstavnica Kaliopi je već predstavila svoju evrovizijsku pesmu „Dona“. Autor muzike i aranžmana je Romeo Gril, dok je tekst napisala sama Kaliopi. Kaliopi će Donu u Stokholmu pevati na makedonskom jeziku. Ovo će biti drugi put da Kaliopi predstavlja Makedoniju. U Bakuu 2012. je sa pesmom „Crno i belo“ zauzela 13. mesto.

SLOVENIJA: ManuElla

evrovizija slovenija manuela promo_1000x0

Od deset izvođača koliko je nastupilo na slovenačkom izboru za predstavnika, pobedila je ManuElla sa pesmom „Blue and red“. Ovo je drugi put da je seksi slovenačka pevačica učestvovala na Slovenačkom izboru za Evroviziju. Prvi put je to bilo u Misiji Evrovizija 2012. gde je došla do polufinala. Njeno pravo ime je Manuela Brečko i ima 27 godina. Slovenija će nastupiti u drugom polufinalu, 12. maja.

HRVATSKA: Nina Kraljić

nina kraljic

Nina Kraljić, pobednica muzičkog šoua The Voice predstavljaće Hrvatsku ove godine na Evroviziji. Pobedom na takmičenju The Voice – Najlepši glas Hrvatske, je donekle uspela da sebi obezbedi kartu za Stokholm.

Za samo godinu dana dogodile su mi se odlične stvari, od pobede u showu The Voice – Najlepši glas Hrvatske do tri nominacije za Porin, a sada idem i u Švedsku predstavljati Hrvatsku na Eurosongu. Od nastupa očekujem pre svega dobro izvođenje, a nadam se da ćemo videti rezultate i da će se trud isplatiti. Najvažnije mi je da predstavim Hrvatsku u najboljem svetlu – rekla je Nina. Poslušajte kako zvuči njena pesma.

BOSNA: Dalal i Deen

evroviyija bih deen fb_1000x0

Kompozicijom „Ljubav je“ Dalal Midhat Talakić, Fuad Backović Deen će zajedno sa Anom Rucner i Jasminom Fazlićem Džalom predstaviti Bosnu i Hercegovinu na 61. izdanju takmičenja za Pesmu Evrovizije. Pesma je nastala jednog jutra, bukvalno za pet minuta, i prvobitno je bila namenjena Dalal, ali su naknadno odlučili da joj se Deen i reper Jala pridruže. „Ljubav je“ ima izražen etno pop zvuk, ali tu je i rep deonica pred kraj pesme. U studijskoj verziji, prateće vokale u refrenu peva Aleksandra Kovač. Pesma če biti izvedena na jezicima naroda Bosne i Hercegovine.

CRNA GORA: Bend „Highway“

Crnu Goru će redstavljati podgorički bend „Highway“, koji čine pevač Petar Tošić i gitaristi Marko Pešić i Luka Vojvodić. Bend „Highway“ postao je popularan posle uspeha u regionalnom takmičenju X Factor Adria, u kojem su osvojili četvrto mesto. Mladi tročlani sastav će biti sedmi predstavnici Crne Gore na Eurosongu. „Highway“ je prošlog meseca ozvaničio saradnju sa izdavačkom kućom Menart, koja je regionalni zastupnik „Sony Music“, i jedna je od najvećih izdavačkih kuća na svetu sa kojom su radili Leonard Koen, Brus Springstin, AC/DC, Bob Dilan, Bijonse…

Izvor: 24sata


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273