Punjenje baterija uz Darkwood Dub

Prvog i drugog januara 2016. godine, Darkwood Dub će održati koncerte u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Prvih sto karata po promotivnoj ceni od 700 dinara za koncert 1. januara mogu da se nabave putem Eventim, DD Tickets i Gigs Tix distributivne mreže kao i u kafeu Šikarica (Skadarska 22). Karte po promotivnoj ceni za drugi januar su rasprodate. Regularna cena karte u pretprodaji za oba koncertna dana je 1.000 dinara. Gosti na koncertu biće grupa Lira Vega. 

U Novu godinu možete da krenete na različite načine, ali samo je jedan onaj koji vas inspiriše i obuzima danima. Darkwood Dub i treću godinu zaredom zove vas na punjenje baterija, na rokenrol svetkovinu sa reggae i dub ritmovima, uz elektroniku i gitare. Ovoga puta slavlje će trajati dva dana, 1. i 2. januara u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Kada nas svakog dana sa svih strana zapljuskuje neukus i nevaspitanje, kada se gase jedna za drugom radio stanice koje su nas edukovale i držale u životu decenijama i kada turbo-folk odjekuje sa trgova, a „zabavnjaci“ vladaju ustanovama kulture, nije lako objasniti ljudima da sve nije gotovo, da nema predaje, da život ide dalje i da „počinje“ i u tridesetoj, ali i u četrdesetoj, pedesetoj… Darkvudi mogu da pomognu da se bar neko vreme osećate bolje – 27 godina to rade i ne idu nigde, spremaju novi album, izmišljaju nove ritmove, šalju nove poruke u svet.

Za one retke koji ne znaju, Darkwood Dub je anomalija u sistemu ili greška u matriksu na muzičkom prostoru ex-YU. Prkose pravilima i žanrovima, spajaju nespojivo, izmišljaju trendove i prihvataju sve izazove. Grupa je ime dobila po šumi u kojoj je živeo Zagor, a osnovana je krajem 1988. godine. Darkvudi su do sada objavili osam albuma i sa svakim novim izdanjem su sve više rušili stereotipe o reggae-u i dub-u, elektronskoj muzici i rokenrolu. Grupu čine Dejan Vučetić Vuča (vokal), Bojan Drobac Bambi (gitara), Milorad Ristić Miki (bas) i Lav Bratuša (bubnjevi).

 

Izvor: Danas


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273