Priprema se snimanje filma o Vladi Divljanu

Producentska kuća „Starhill“ priprema snimanje dugometražnog dokumentarnog filma „Nebo nad Beogradom“ o životu i radu Vlade Divljana

Producentska kuća „Starhill“ iz Beograda priprema snimanje dugometražnog dokumentarnog filma „Nebo nad Beogradom“ o životu i radu Vlade Divljana.

Divljan je bio član i jedan od osnivača legendarne beogradske grupe „Idoli“, solo izvođač, osnivač i vođa „Old Stars Band“, kantautor, kompozitor filmske i eksperimentalne muzike, muzike za pozorište i muzike za decu.

Scenarista i reditelj budućeg projekta je Mladen Matičević, koji iza sebe ima više od 20 dokumentaraca, među kojima su i nagrađivani „Kako postati heroj“, „Run For Life“ i „Moj zanat“ o Arsenu Dediću.

Nebo nad Beogradom biće filmska posveta jednom od najvećih heroja moje mladosti„, najavio je Matičević.

On je naglasio da je Vlada Divljan bio simbol Beograda, „jedan od onih momaka kojima smo se svi divili i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz ovog grada“.

Snimanje filma počinje u aprilu sledeće godine, a premijera se planira za jesen 2016.

Foto A. Stanković
Izvor: Novosti


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273