Preminuo „Ozren Soldatović“

Poznati dramski umetnik Dušan Golumbovski, poznat kao beskrupulozni Ozren Soldatović u serijama „Srećni ljudi“ i „Bela lađa“, preminuo je juče u Beogradu.

Dušan Golumbovski rođen je 15. marta 1941. u Beogradu. Glumačku akademiju upisao je sa Zoranom Radmilovićem, Stanislavom Stašom Pešić, Petrom Kraljem, Milošem Žutićem i Oliverom Katarinom Vučo.

Zajedno sa Banetom Cvetkovićem 1967. godine čini prvi voditeljski par TV emisije značajne za formiranje Ju rokenrol scene „Koncert za mladi ludi svet“ . U u duetu sa Edijem Dekengom, muzičarem poreklom iz Konga, predstavlja svoje pevačke kvalitete.

Glumu je zavoleo kao dečak, kada je kao desetogodišnjak u Mesnoj zajednici na Crvenom krstu zaigrao u predstavi „Sin brkate čete“. Odatle je (na preporuku jedne čistačice, kako je mnogo kasnije ispričao) dospeo do dramske grupe čuvenog Bate Miladinovića da bi se desetak godina kasnije na glumačkoj akademiji obreo u klasi sa velikanima, Zoranom Radmilovićem, Petrom Kraljem, Milošem Žutićem i Oliverom Katarinom…

I pored desetina briljantnih uloga ostvarenih na scenama Narodnog, Pozorišta na Terazijama i drugih beogradskih teatara, u najširoj javnosti će ostati upamćen po nezaboravnim rolama u serijama Siniše Pavića „Bolji život“, „Bela lađa“, „Srećni ljudi“, pišu „Novosti“.

Osim zapaženih rezultata u teatru, televizijskoj i filmskoj publici se predstavlja u više od pedeset ostvarenja, te snima više od sto epizodnih nastavaka poznatih serija, beležeći poseban uspeh u serijama scenariste Siniše Pavića.

Slavu pred domaćom publikom zavređuje ulogom tajkuna-antagoniste Ozrena Soldatovića u serijama Srećni ljudi i Bela lađa, te ulogom parničnog, pa potom krivičnog sudije u seriji Bolji život.

Kremacija će biti održana u sredu, 6. januara, u 16 sati na Novom groblju.

Izvor: Mondo


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273