Premijerno poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Tošeta Proeskog

Toše Proeski, tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći pre osam godina, a sada pred godišnjicu njegove smrti premijerno je predstavljena numera „Efta purane ikone“, koja je bila napisana za predstavu „Dom za vešanje“.

Osam tužnih godina navršava se otkako nas je Toše Proeski napustio, ali iako njega više nema, njegove pesme ostale su da žive u nama. Pred samu godišnjicu, predstavljena je do sada neobjavljena numera ovog pretalentovanog umetnika sa anđeoskim glasom, koja je bila namenjena i snimljena za potrebe predstave, Emira Kusturice – „Dom za vešanje“.

Toše je ostavio mnogo kompozicija iza sebe, koje je otpevao na nekoliko jezika, i koje treba da ugledaju svetlost dana. Od njegovog bogatog stvaralaštva, ovog puta hteli smo da predstavimo temu “Efta purane ikone”, koja je otpevana na romskom jeziku za potrebe pank-opere “Dom za vešanje” Emira Kusturice, za koju je realizovan spot sa neobjavljenim snimcima Tošeta Proeskog„, navodi se u izjavi fondacije “Toše Proeski”, a prenosi Telegraf.mk.

Toše Proeski, poginuo je 16. oktobra u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu A3 Zagreb-Lipovac, na putu iz Skopja prema Zagrebu. Naime, njegov prijatelj i vozač, 32-godišnji Georgij Georgijevski, izgubio je kontrolu nad vozilom marke „Volkswagen Touareg“ i udario u teretni kamion. Toše je smrtno stradao na licu mesta.

Autor: Jelena Blažić
Izvor: SvetPlus

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273