Premijera “Svingera” sutra u “Kultu”

U beogradskoj Ustanovi kulture “Vuk Stefanovič Karadžić” u toku su završne probe nove predstave “Svingeri”, za koju tekst i režiju potpisuje Milorad Milinković, a premijera je zakazana za utorak, 14. februara na sceni Kult.

Premijera poslednjeg Mandinog filma: “Povratak” uskoro u bioskopima (video)

Bračni par u srednjim tridesetim ima probleme u braku i dolazi na ideju da ih reše svingerajem. Daju oglas u novinama, na koji se javlja sličan bračni par. Ali, ispostaviće se da su motivi svo četvoro učesnika u velikom neskladu sa situacijom u koju su jedni druge doveli. U ovoj večeri isplivaće sve loše strane svakoga od njih, otkriće se mnoge tajne i posle ove večeri ništa neće ostati isto.

“Svingeri” su komad o svemu sem o svingeraju. O ljudskim tajnama, manama, karakterima, odnosima, težnjama, neostvarenim snovima i nadama. O vremenu opšteg raspada porodice, o vremenu sebičluka, karijerizma, o nesposobnosti da se junaci suoče sa svojim manama.

Slobodan Ćustić: Smeh je lek i preventiva, oraspoložiti drugog je misija

“Svingeri” su i neka vrsta ogledala, te nas teraju da razmislimo, dok žalimo junake ili im se smejemo: a kako bi se mi ponašali u ovakvim okolnostima?

U predstavi igraju: Jelena Đukić, Daniel Kovacević, Mariana Aranđelović i Mihailo Laptošević.

loading...