Poslednji Đuzin film uskoro na televiziji

Film „Bez stepenika“ biće prikazan polovinom decembra ove godine na televiziji, nakon puta po revijalnim festivalima srpskog filma

Poslednji film Vlastimira Đuze Stojiljkovića „Bez stepenika“ završen je 17. juna, na dan kada je glumac, koji je, kao i glavni junak, živeo u domu za stare, preminuo u 86. godini.

Stojiljković je tumačio lik Slaviše Petronijevića, profesora neuropsihijatrije, obolelog od Alcahajmerove bolesti, koga porodica želi da smesti u starački dom.

djuza2

„Bez stepenika“ do sada je osvojio sedam nagrada za glumu i režiju i večeras će otvoriti 13. „Festival domaćeg filma“, koji se održava u Leposaviću, na Kosovu i Metohiji.

Nakon ovog prikazivanja, „Bez stepenika“ odlazi u Finsku na 5. Festival srpskog filma, a u periodu od 29. oktobra do 15. novembra kreće na prikazivanja u sedam australijskih gradova u sklopu održavanja 15. Festivala srpskog filma u Australiji.

Film potom putuje i do Kanade i SAD-a.

Televizijska premijera filma „Bez stepenika“ zakazana je na RTS-u za prvu polovinu decembra 2015. godine.

Izvor: Mondo


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273