“Pomažem majci, mazimo je i ljubimo”: Apel za pomoć Danijeli koja je 7 godina u budnoj komi

Rubriku Infoklinika, koju na našem portalu možete pratiti svakog ponedeljka od 12 h, realizovana je u saradnji sa emisijom Infoklinika (nedeljom od 11 sati, na programu TV Pink 3).

24-godišnja Danijela Kovačević iz Inđije pre sedam godina je na svet donela devojčicu Mariju. Međutim, nikada je nije upoznala. Zbog komplikacija posle porođaja ona je upala u tzv. budnu komu. Nedavna terapija u Nemačkoj dala je novu nadu, ali kako bi se lečenje nastavilo, nedostaje novac.

Pre sedam godina sreća mlade Danijele Kovačević pretvorila se u tragediju. Tada je na porođaju dobila sepsu koju je jedva preživela, a zatim upala u budnu komu – stanje u kojem je budna, ali nije svesna ničega oko sebe.

Danijela pre i nakon što ju je zadesila tragedija. Foto: Screenshot/Infoklinika

Ipak, otkako je prošle godine otišla u Nemačku na lečenje, život joj više nije vezan samo za krevet. “Ona je u Nemačku stigla u veoma lošem stanju, a već za mesec i po dana intenzivnom terapijom – gde se fizičkom aktivnošću, tj. fizikalnim i logopedskim terapijama utiče na rad mozga te pacijent bukvalno uči sve radnje koje bi trebalo kasnije da koristi u životu – mnogo je napredovala”, kaže Danijelina majka, Vesna Drašković.

Daca se danas smeje, sedi, drži olovku, reaguje na zvuke, pa čak se i ljuti, što predstavlja novu nadu i veliki napredak koji pre terapije nije bio moguć. Pored majke najveću pomoć pruža joj sedmogodišnja kćerka Marija koja svakodnevno brine o mami. “Pomažem majci, mazimo je i ljubimo je”, kaže Marija.

Foto: Screenshot/Infoklinika
Foto: Screenshot/Infoklinika

Iako je ovaj borac sada u mnogo boljem stanju, da bi se što više oporavila neophodno je da po drugi put ode u centar za rehabilitaciju osoba u komi nedaleko od Štutgarta. Međutim, 65.000 evra koliko je potrebno za tri meseca terapije u Nemačkoj trenutno predstavljaju ogromnu prepreku za njenu porodicu.

KAKO POMOĆI?

Slanjem SMS-a:

na broj 1727

kojim se donira 100 din.

Dinarski račun:

220-2930000020979-08

na ime Kovačević Danijela

kod ProCredit Bank A.D.

Western Union:

na ime Danijelinog tate – Đorđe Kovačević

Žarka Zrenjanina 16, 22320 Inđija

Kontakt telefon: 064 686 5497

Devizni žiro-račun:

Danijela D. Kovačević (2010992715181)

Kralja Petra I 76/9, 22320 Inđija

IBAN: RS35 2202 9300 0002 0979 08

ProCredit Bank A.D.

Milutina Milankovića 17 11070 New Belgrade, Republic of Serbia

SWIFT: PRCBRSBG

Paypal za Danijelu!

Vaše uplate preko “PAY-PAL” za pomoć Danijeli Kovačević preko elektronske pošte LIDIJA7802@YAHOO.IT

Pogledajte kompletnu priču o Danijeli u emisiji Infoklinika:

loading...