Pogledajte besplatno film „Destinacija Serbistan“

Danas i sutra, besplatne projekcije doku-drame Želimira Žilnika.

Film „Destinacija Serbistan“ biće prikazan 28. i 29. septembra u 18.30 i 20.30 časova u Art bioskopu „Kolarac“, jedinom beogradskom bioskopu koji ima redovan program dugometražnih dokumentarnih filmova.

serbistan+

U fokusu filma Želimira Žilnika su ilegalni migranti i tražioci azila u Srbiji, smešteni u azilantskim centrima nakon dramatičnih putovanja iz ratovima i nemaštinom zahvaćenih područja Severne Afrike, Bliskog i Srednjeg Istoka, koji prolaze kroz period adaptacije na život i društvene okolnosti u Srbiji.

Iz-filma-destinacija-Serbistan-Pobednik-Dvorista

Međutim, u najvećem broju slučajeva njihov cilj je da stignu do zemalja Evropske unije. Doku-drama je prostor da pored socijalno-političkog konteksta u kojem su se zatekli, pokažu i svoje individualne vrednosti, tako da postaju junaci sa kojima gledaoci mogu da se identifikuju, i čiju sudbinu i borbu sa nedaćama mogu da razumeju.

Izvor: Mondo


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273