Počinju „Neki novi klinci“: Sve o novom takmičenju „Grand“ produkcije

Novo talent takmičenje počinje da se emituje od subote 14. novembra, u terminu od 16 časova na televiziji „Prva“

Na televiziji “Prva” počinje novi talent šou “Neki novi klinci“, koji startuje da se prikazuje od subote 14. novembra, u terminu od 16 časova na televiziji “Prva”. U ovom takmičenju “Grand” produkcije takmičare čine mladi pevači, klinci i klinceze do 15 godina.

Ono što je specifično za ovaj šou i što ga čini drugačijim od drugih  jeste to što će se oni takmičiti u parovima i to POP protiv FOLKA. Jedan takmičar u paru pevaće POP pesme a drugi FOLK pesme. Svako od njih predstaviće se u dve numere koje je sam izabrao. “Nasi novi klinci” pevaće uživo, na matricu.

U emisiji nastupa 4 para po 2 kandidata. U svakom paru jedan kandidat peva POP pesme a drugi FOLK pesme, naizmenično po dve pesme.

VODITELJI
Emisiju će voditi dva voditelja koji su takođe opredeljeni između pop i folk muzike. Jedan od njih podržava zabavnu a drugi narodnu muziku ali su takođe I jedan I drugi u funkciji podrške našm takmičarima.

Voditelji su Ana Sević i Milan Mitrović.
DSC9225

ŽIRI
Naše mlade nade pratiće, bodriti I ocenjivati četvoročlani žiri od kojih će u emisiji biti tri stalna člana i jedan gostujući član žirija. Članove žirija čine tri stalna člana i po jedan gostujući u svakoj emisiji. U prvoj , stručni žiri činili su Rada Manojlović, Milica Todorović, Tanja Savić i Bane Mojićević. U svakoj emisiji njima će se pridrućiti po jedan gostujući član žirija.

DSC9322

GLASANJE
Članovi žirija glasaju, odnosno svoju podršku daju pevačima na sledeći način- svaki član žirija ima ispred sebe tastere na kojima piše POP odnosno FOLK. U toku pevanja svaki član žirija može a i ne mora da stisne bilo koji taster pojedinačno, mogu stisnuti I oba tastera ukoliko im se dopadnu oba kandidata a takođe u toku pevanja mogu promeniti svoje mišljenje i podršku dati onom kandidatu čiji nastup im se više dopao.

Nakon nastupa naših kandidata svaki član žirija daje mišljenje o pojedinačnom nastupu oba kandidata.

PRAVILA PROLASKA
Direktno dalje u takmičenje (direktno u drugi krug) ide onaj kandidat koji osvoji sva 4 glasa žirija ali pod uslovom da njegov par nije dobio sva 4 glasa. (4:3, 4:2,4:1 ili 4:0)

Ako oba kandidata dobiju sva 4 glasa ili ako oba kandidata budu dobila manje od 4 glasa o njihovom plasmanu odlučivaće žiri na kraju emisije. (4:4, 3:2, 2:2 … i tako dalje)

Na kraju emisije svih 8 kandidata izlazi na scenu. Voditelji na početku ovog dela emisije konstatuju ko je prošao direktno u drugi krug na osnovu glasova žirija. Na sceni ostaju kandidati koji nisu direktno prošli u drugi krug. Nakon toga voditelji izgovaraju jedan po jedan broj kandidata koji su, na osnovu odluke žirija, prosli u drugi krug takmičenja.

Zvezdice-Granda

Na taj način dolazimo do tri kandidata koji ostaju poslednji na sceni. Od ta tri kandidata samo još jedan ide dalje u takmičenje dok preostala dva kandidata napušta takmičenje.

Svaku emisiju prvog kruga takmičenja napušta 2 kandidata. Oni dobijaju zahvalnice za učstvovanje u emisiji “ Neki novi klinci”. Svi kandidati koji nisu prošli dalje u bilo kom krugu takmičenja mogu se ponovo prijaviti sledeće godine.

Ciklus emisije imaće 40 epizoda. Kroz vise krugova eliminacije po ovom principu doćićemo do finalnih emisija. U finalnim emisijama kandidati koji su se plasirali pevaće u duetima sa poznatim pevačima.

NAGRADA
Pobednik takmičenja “Neki novi klinci”, kao glavnu nagradu, dobija dve pesme od Grand produkcije. Jednu koju će sam otpevati i drugu koju će pevati u duetu sa nekom od “Zvezda Granda”.

Naravno ni kandidati koji nas napuštaju neće otići sa naše scene praznih ruku, oni će dobiti zahvalnicu za učestvovanje u prvoj sezoni emisije “ Neki novi klinci”.

SOBA EMOCIJA
Dok se kandidati budu takmičili, odnosno dok budu pevali na sceni, njihove porodice nalaziće se u sobi emocija gde će sa voditeljem pratiti nastup svojih najmilijih i navijati za njih, pružati im podršku i pomoćinam da još nešto saznamo o samim kandidatima.

Foto: TV Prva
Izvor: Telegraf


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273