Pevač sprema koncerte, a razdire ga patnja

Miroslav Ilić: Svakog dana mislim na oca

Prvi put u publici neće sedeti moj Žika. Biće mi teško, ali daću sve od sebe da se publika provede lepo – kaže Miroslav za “Blic” pred koncerte u Sava centru.

694990_miroslav-ilic-guca-nedelja100814ras-foto-goran-srdanov-031_f

Slavuj iz Mrčajevaca pre dvadeset dana ostao je bez oca Živote, za kojeg je bio veoma vezan. U rodno selo pevač je odlazio često i bio glavni oslonac svom roditelju, pomagao mu je i bio spreman uvek da ga sasluša.

Zajedno su uživali pored Morave, nekada uz celu porodicu, a nekada sami. Sada Miroslav odlazi sam u Mrčajevce i tuguje jer je rana sveža.

Još ne verujem da u kući neću zateći oca. Imao je 90 godina, a imao je živosti i razdraganosti mnogo mlađeg čoveka. Iznenadila nas je njegova smrt jer nije bolovao od teških bolesti, iako smo poslednje dve decenije stalno krpili nešto kod njega. Kad su ga stigle godine, stigle su i bolesti. Duh ga nije napuštao i znao je da se raduje – priča Miroslav.

Miroslav je uprkos velikom gubitku morao da nastavi dalje i da počne sa pripremama rođendanskih koncerata u Centru „Sava”, koje tradicionalno, petnaestu godinu zaredom održava 10. i 11. decembra, a često i 12. zbog velikog interesovanja publike.

Na tim koncertima njegov otac je sedeo u publici na mestu rezervisanom za njega, a znali su i da zapevaju zajedno. Ove godine tata Živote nema.

Koncerte posvećujem ocu, ali i majci, bez koje sam ostao još u 24. godini. A otac je znao više pesama od mene.

Sava Centar, Beograd

 

Foto: Dušan Milenković
Izvor: Blic


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273