Parni Valjak slavi 40 godina karijere u Beogradu

Povodom obeležavanja 40 godina karijere i 20 godina od legendarnog koncerta „Bez struje – Live in ZKM““, grupa Parni Valjak sprema veliki spektakl u Beogradu, 27. i 28. novembra.

Parni Valjak @ Belgrade BeerFest 2014.

Tog davnog 29. novembra 1975. godine u beogradskoj Hali sportova Parni Valjak je održao prvi koncertni nastup u svojoj karijeri, koja traje već 40 godina i koju je obeležio veliki broj neprolaznih hitova i stotine vrhunskih koncerata. Budući da se ove godine navršava još jedan značajan jubilej za Parni Valjak – 20 godina od prvog legendarnog koncerta “Bez struje – Live in ZKM“, svi ljubitelji i poštovaoci benda imaće jedinstvenu priliku da uživaju u obe koncertne verzije, koje su obeležile karijeru ovog velikog benda, a sve zajedno pod nazivom “Oba lica ljubavi”. Koncert „Bez struje“ održaće se 27. novembra u Sava Centru , a koncert „Elektrika“ održaće se sutradan, 28. novembra na mestu gde je sve počelo u Hali sportova.

Parni Valjak @ Belgrade BeerFest 2014.

„Oba lica ljubavi“, odnosno dva produkcijski potpuno različita nastupa, potvrdiće činjenicu da u godini kada slavi 40 godina karijere, Parni Valjak zvuči bolje neko ikada. Energija i emocija koju ovi velikani emituju sa bine, sa ili bez struje, i posle četiri decenije je na vrhunskom nivou.  Akustična verzija koncerta u Sava centru biće idealna prilika za najiskrenije fanove Parnog Valjka da u intimnijoj atmosferi uživaju u svim najvećim hitovima benda poput „Jesen u meni“, „Godine prolaze“, „Sve još miriše na nju“, “Dođi”, “Ljubavna”…. dok je drugi koncert u Hali sportova, namenjen ljubiteljima moćnog zvuka električnih gitara.

Parni Valjak @ Belgrade BeerFest 2014.

Tim povodom Aki, Hus i ostali članovi benda poručili su svojoj publici: „Ovako nešto niko nikada nije uradio i sada već imamo laganu, ali slatku tremu. Jedva čekamo koncerte a našim fanovima i svim prijateljima obećavamo sjajne nastupe. Ovo će biti jedinstveni koncerti po mnogo čemu, a i zbog toga što smo odlučili da bude samo po jedan koncert, odnosno da ne pravimo reprize kao 2012. godine kada smo imali 5 rasprodatih koncerata u Sava Centru. Zato, svi koji žele da slave sa nama neka požure!

Parni Valjak je bend koji odlikuje da zvuče bolje neko ikada, da Aki peva i dalje na vrhunskom nivou ceo koncert od početka do kraja, da je njihova energija koju emituju sa bine retko viđena i sve to nakon 40 godina bavljenja muzikom i koncertima. I dan danas, svakodnevno u svojoj prostoriji za vežbanje provode 4 do 5 sati.

Parni Valjak @ Belgrade BeerFest 2014.

Ulaznice za rođendanski spektakl Parnog Valjka će biti uskoro u prodaji, a verne fanove čekaju povoljnije cene ulaznica u promotivnom periodu, kao i popusti za paket ulaznica za oba koncerta.

Autor: Jelena Blažić
Foto: KtD
Izvor: SvetPlus


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273