Pala prva klapa „Jeseni samuraja”

Autorska ekipa filma „Mali Budo” u Bečeju počela snimanje nove komedije, čija se premijera očekuje za godinu dana

Snimanje romantične komedije „Jesen samuraja”, po scenariju Dimitrija Vojnova i u režiji Danila Bećkovića, počelo je u Bečeju, a premijera se očekuje krajem 2016. godine.

Okosnicu autorskog tima filma „Jesen samuraja” čine scenarista Dimitrije Vojnov, reditelj Danilo Bećković i producent Marko Paljić, koji su realizovali „Malog Budu”, dok su glavne uloge dodeljene Petru Strugaru, Hristini Popović i šestogodišnjem Petru Novićeviću, kome je ovo filmski debi. Njima su se u „Jeseni samuraja” pridružili: Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Andrija Milošević, Katarina Žutić i Miodrag Miki Krstović.

Petar Strugar igra Vladicu, profesionalnog karatistu koji se vraća u rodni grad i zaljubljuje u Snežanu (Hristina Popović), koja ima malog sina Vukašina. Njegova potraga za poslom kojim bi izdržavao novu porodicu dovodi ga u niz komičnih situacija.

Scenarista Vojnov izjavio je da za razliku od filma „Mali Budo”, koji je radila ista ekipa, „Jesen samuraja” ima jaču ljubavnu priču, jaču priču o sazrevanju.

Ovo će biti osveženje jer odavno u srpskoj kinematografiji nismo imali romantičnu komediju i film koji se snima van Beograda. Pokazaćemo drugačiji doživljaj gradskog života, što je izazov za sve nas – istakao je Vojnov, preneo je Tanjug.

Scenarista je primetio da se posle uspeha filma „Mali Budo” (pola miliona gledalaca u Srbiji i regionu) stvorila kritična masa koja je očekivala nastavak i dodao da na repertoaru srpskih bioskopa ima mnogo nastavaka, pa su želeli da snime novu, originalnu priču sa pozitivnim likovima i drugačijom emocijom.

Reditelj Bećković je izjavio da pokušavaju da snime vedar, veseo i dinamičan film. Glumac Petar Strugar je najavio da će u filmu biti dosta romantičnih scena, ali i borbi za koje je pripreme počeo u decembru prošle godine, a trenirao je boks, karate i džiju-džicu.

Producent filma Marko Paljić istakao je da će prva faza snimanja trajati do 15. decembra u Bečeju, da druga faza sledi tokom februara i marta na drugim lokacijama, a film bi u bioskopima trebalo da bude prikazan krajem oktobra ili početkom novembra sledeće godine.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić
Izvor: Politika


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273