Ovako zvuči Ljubav preko žice u izvođenju Lexingtona

Tek što se zahuktao najveći radijski projekat na Balkanu „Zvezde pevaju zvezde“ Lexington je danas dodao ulje na vatru i premijerno puštena nova, njihova verzija čuvene pesme iz osamdesetih godina Ljubav preko žice.

Nakon više od trideset godina, pesma zbog koje su mnoge ljubavi u staroj Jugoslaviji opstajale pa čak i „preko žice“ sada dobija drugi, novi život. Upravo to je izjavila poznata autorka teksta Marina Tucaković kada se uključila u program radija S da prokomentariše novu verziju koju sada peva Lexington ali i projekat u kome je radio S dokazao da su najbolje pesme uvek u trendu. „Ideja vam je fenomenalna. Svaka dobra pesma zaslužuje drugi, novi život. E sad je na vama da ih negujete, ovako nove, osvežene. Meni se svidja kako je to Leksington otpevao. Bojan je pre svega divan momak, divno peva. Lexington ima taj neki lagani pop koji se meni jako sviđa i zaista paše mom senzibilitetu. Pa, vidi se to po njihovim koncertima, po tiražima, po gledanosti na youtubeu…da su uspeli„, rekla je Marina Tucaković i podelila komplimente momcima koji nisu skrivali zadovoljstvo i sa osmehom slušali komplimente na račun njihove Ljubavi preko žice.

Leksington je u programu radija S pokazao i zavidno znanje o pesmi koja je nastala 1983. godine. A tako su i slušaoci saznali i nešto što možda nisu čuli o pesmi. Kao na primer, da je pesma prvobitno napisana na engleskom jeziku i za englesko govorno područje, zatim da je Slovenac Aleksandar Saša Mežek učio od Zdravka Čolića i Kornelija Kovača kako da na tečnom srpskohrvatskom jeziku otpeva i snimi Ljubav preko žice. A kada se u program uključio slovenački autor Mežek, imao je samo reči hvale za mladi bend Leksington ali i jednu toplu, nežnu poruku za Marinu Tucaković.

Ja često šaljem poruke i pozdrave Marini Tucaković, preko naših zajedničkih prijatelja. Nisam je video dugo ali voleo bih. Molim vas pozdravite je, nadam se da je dobro i znam da i ona voli ljubav preko žice„. Na ovu poruku Marina je u prvom trenutku ostala bez teksta a zatim se sa druge strane žice čulo: „Obavezno mu dajte moj broj! On je divan prijatelj i divan umetnik

Autor: Jelena Blažić
Izvor: SvetPlus


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273