Otvoreni „Zoranovi dani“: Zaječar od danas prestonica srpskog pozorišta

„Danima Zorana Radmilovića“, Zaječar je po 24. put na kratko postao pozorišna prestonica, i takva čast i privlegija mu je pripala zahvaljujući Zoranovom delu i njegovoj ljubavi prema rodnom gradu, rekao je na otvaranju festivala Mirko Nikolić, zamenik gradonačelnika

Kako je saopšteno iz zaječarskog pozorišta, „Dane“ je otvorio Tihomir Arsić, glumac i predsednik ovogodišnjeg žirija, koji se sećao Zorana Radmilovića:

Znate šta je za nas bio Zoran Radmilović? Gledali smo sve njegove predstave i po 50. put. Prva rečenica, koju sam čuo od njega još kao student glume na festivalu u Nišu, sedeo je sam u bifeu, bila je “zatvori vrata da ne uđe žiri!“. Nisam ni sanjao da ću u njegovom Zaječaru da budem u žiriju ovog festivala – ispričao je Arsić.

Usledio je komad „Skupljači perja“, rađen po motivima istoimenog filma u režiji Darka Štetina i izvođenju ansambla Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ koji je svojom igrom oduševio publiku.

52116_dani-zorana-r_iff

U dinamičnoj igri sa mnogo promena, u prvi plan su izašli Miloš Ðuričić kao Beli Bora, Milutin Vešković kao Mirta Klaser i Marina Lazarević kao Tisa. Žiri je doneo odluku da Zoranov brk za glumca večeri dodeli Milošu Ðuričiću za briljantno tumačenje Belog Bore.

Za mene je značajna ova nagrada – do sada sam je dobio dva puta ovo je treći, zato što nosi ovo ime i što igram u pozorištu, koje nosi ime Zorana Radmilovića – rekao je Ðuričić.

Na dan otvaranja festivala predstavnici pozorišta koje nosi ime velikog glumca i predstavnici grada položili su vence i cveće na spomenik Zoranu Radmiloviću.

Izvor: Informer


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/nostalgija/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273